Kupus, Foto: Profimedia

recept

SVI ĆE VAM TRAŽITI RECEPT: Pita od svežeg KUPUSA

Sveže testo, zajedno s papirom za pečenje, premestimo u kalup za pitu.

Objavljeno: 20.10.2021. 19:00h > 19:03h

Da su pite uglavnom slatke to znamo, ali slatka pita s kupusom je nešto novo i jako fino, a kako se priprema, naučite iz našeg videa.

Uputstvo po koracima:

Kupus i luk očistimo, kupus narendamo, a luk narežemo na kockice.

Sveže testo, zajedno s papirom za pečenje, premestimo u kalup za pitu.

Dno testa izbodemo vilicom i stavimo ga peći u rernu, zagrejanu na 190°C, 10 minuta.

U visokoj posudi zagejemo maslac, dodamo luk, šećer, promešamo i na laganoj vatri luk karamelizujemo povremeno mešajući, 5-6 minuta da dobije boju.

Zatim dodamo izrendani kupus, začinimo povrćem, dodatkom jelima, ulijemo cca. 200 ml vode i pečemo na laganoj vatri dok kupus ne omekša.

Nakon 15-ak minuta pečenja, kupus rasporedimo po pečenom testu i stavimo peći u rernu, zagrejanu na 190°C, 10-ak minuta.

Gotovu pitu premestimo na ploču, začinimo paprikom i poslužimo.

(Espreso/FiniRecepti)