Miloš Biković, Foto: Beta/Branislav Božić, Aleksandra Čolić

EMOTIVNO

TI SI ZNAO, MRAK SE MOŽE NAJURITI KLOVNOVSKIM NOSEM CRVENIM... Potresan govor Bikovića na komemoraciji Marku Živiću

Biković dirljivim i potresnim rečima rasplakao salu.

Objavljeno: 19.10.2021. 11:59h > 12:07h

Danas se u Beogradskom dramskom pozorištu održava komemoracija povodom smrti glumca Marka Živića. Živić je preminuo 14. oktobra nakon što se borio sa korona virusom, a mnoge njegove kolege, kao i celokupnu javnost ova vest je potpuno slomila.

Na komemoraciju je došao veliki broj ljudi, a među glumcima su Miloš Biković, Srđan Timarov, Vesna Čipčić, Sandra Bugarski, Milica Milša sa suprugom Žarkom Jokanovićem, Petar Benčina i drugi.

Na samom početku komemoracije, pušten je film sa Živićevim gostovanjima tokom godina u raznim emisijama, kao i scene iz serija, a ubrzo je i Miloš Biković održao oproštajni govor.

foto: Aleksandra Čolić

- Napisao je jedan kratki akrostih: "Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je." Ja sam napisao, pošto znam da ih je voleo: "Ti si znao, mrak se može najuriti klovnovskim nosem crvenim, a prava se aždaja može ubiti mačem drvenim, rečju, šalom, pričom, replikom, pa i mitom, kao oružjem može se braniti zemlja. O, da, besmisao se može premostiti kaskanjem... i da su sila najveća rečik tople, reči blage, vidiš li da za osmeh treba sve više snage i da taj osmeh može otopiti sve smetove... Vidimo se Marko", rekao je Biković.

Na samom početku komemoracije prikazani su snimci Marka Živića koji su rasplakali sve prisutne. Podsetimo, Marko Živić biće sahranjen danas na Novom groblju u Beogradu, opelo počinje u 14 časova, a dok će glumac biti sahranjen na novim parcelama u blizini Aleje zaslužnih građana.

(Espreso)