Foto: EPA/Rui Vieira

uskoro rasplet

PEP SE OGLASIO POVODM STERLINGOVE ŽELJE DA NAPUSTI SITI: Ni Marez ne igra pa se ne žali!

Rahim bi da napusti Mančester

Objavljeno: 15.10.2021. 19:46h

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola reagovao je na izjavu Rahima Sterlinga da razmišlja o odlasku iz kluba.

Engleski reprezentativac nije zadovoljan minutažam koju ima kod španskog trenera.

„Ako se pojavi ponuda nekog kluba van Engleske, otvoren sam za razgovor. Razmišljam o odlasku iz Sitija. Iskreno voleo bih da se oprobam negde drugde. Izazov je to“, izjavio je Sterling, koji ima ugovor do leta 2023.

Ubrzo je stigao odgovor trofejnog trenera.

foto: EPA

„Nisam ni znao za takvu Rahimovu želju. On je naš fudbaler i nadamo se da će biti važan deo tima. Marez ne igra, ali se ne žali, isto se može reći i za Kansela. Ne mogu nikome da garantujem određeno vreme na terenu. Svi treba da se dokažu na terenu, uključujući i Sterlinga,“ poručio je Gvardiola i nastavio:

„Potreban mi je Rahim, kao i svi ostali. Želim da budu zadovoljni svojim položajem i da uživaju igrajući za Mančester Siti. Ako Sterling tako ne razmišlja, onda je bolje da donese odluku koja je ispravna za njega i njegovu porodicu. Bio sam fudbaler i razumem ga, hteo sam uvek da budem na terenu. Svi žele da igraju, ali ne mogu nikome ništa da garantujem.“

Engelski napadač je ove sezone odigrao sedam utakmica u Premijer ligi i postigao je jedan gol.

Najbolji učinak je imao u sezoni 2019/20 kada je postigao 30 golova na 51 meču. U prošloj je stigao do 14 pogodaka u mnogo manje odigranih utakmica.

(Espreso/Sport klub)