Zimnnica, Foto: Profimedia

NEŠTO NOVO

IZNENADITE UKUĆANE NEOBIČNOM ZIMNICOM: Recept za SUŠENI PARADAJZ u ULJU će vas ODUŠEVITI

Posle nekoliko dnaa može da se jede, a kada otvorite teglu, držite je u frižideru

Objavljeno: 13.10.2021. 23:20h > 23:24h

Ovaj recept nije toliko popularan kod nas, ali poslednjih godina dobija na značaju jer sve više ljudi želi da isproba neku neobičnu zimnicu.

Sastojci

1 kg čeri paradajza

2 kašičce soli

2 kašičice šećera

malo belog luka

malo ruzmarina

dosta maslinovog ulja

Priprema

Paradajz oprati, prerezati na pola i poređati na tepsiju na kojoj je papir za pečenje. Malo poprskati maslinovim uljem, posuti šećerom i solju. Sušiti u rerni dva sata na 100 stepeni sa ventilatorom ili malo više, zavisi od rerne. Ostavite da se ohladi u rerni. U teglu iseckajte malo belog luka, ruzmarina, poređajte paradajz i zalijte uljem. Posle nekoliko dnaa može da se jede, a jkada otvorite teglu, držite je u frižideru.

(Espreso / Kurir)