Foto: Starsport

kompromis je postignut

DELIJE IZDALE SAOPŠTENJE: Nakon Kalinićeve izjave stigao poziv svim navijačima da dođu u Arenu i podrže košarkaše

Meč između Crvene zvezde i Žalgirisa na programu je u sredu od 19 časova

Objavljeno: 13.10.2021. 13:51h > 13:57h

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić načinio je prvi potez, izvinio se zbog sporne izjave, istakavši da je ona pogrešno protumačena i da ga to boli, kao i da je za njega Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije.

Njegov povratak u Zvezdu ove sezone uzburkao je duhove na Marakani, mnogi su se pitali kako će Delije dočekati Kalinića i da li će možda i bojkotovati klub ove sezone.

Međutim, ubrzo nakon Kalinićeve izjave oglasile su se i Delije, koje su izdale saopštenje i poziv svim navijačima Zvezde da dođu u Arenu, posle kojeg je jasno da su "ratne sekire zakopane".

- Delije su prepoznale dobru volju današnjim gestom koji je izrečen i nadamo se iskrenim pokajanjem. Shodno tome, pozivamo sve Delije da dođu u Arenu i podrže naše igrače u evroligaškoj utakmici.

foto: printscreen/instagram/stories/butikdelije

- Sada i zauvek skrećemo pažnju da niko nikada neće biti dobrodošao u Zvezdu ako priča loše o Srbiji, crkvi, Zvezdi, Delijama! Crvena zvezda je ideologija! Poslednje upozorenje upravi da sledeći igrač koji dođe, a ideološki je nepodoban, biće znak da budemo protiv iste. Bez mogućnosti za kompromisom - navodi se u saopštenju Delija.

Podsetimo, meč između Crvene zvezde i Žalgirisa na programu je u sredu od 19 časova.

(Espreso)