Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen/JKP Pogrebne usluge

dodatna naplata

NIKO NIJE ZNAO DA POSTOJI OVAJ TROŠAK PRI SAHRANJIVANJU! Miletu kamenorescu NIŠTA nije čudno: TRENUTNA CENA 4.900

Ulazak drugog majstora na počivalište, onog koji ne radi pri "JKP Pogrebne usluge", koštaće vas do 4.900 dinara...

Objavljeno: 20.11.2021. 20:03h

Sahranjivanje u Beogradu ne može da prođe ispod 1.000 evra, a postoji minimum deset stavki koje ćete morati da platite u jednom od najstresnijih i najtežih trenutaka u životu, onda kada odlazi neko vama blizak.

Na svu muku, bol i težinu situacije, u cenovniku za plaćanje sahrane postoji i stavka koju ćete morati da platite, ukoliko želite da JKP "Pogrebne usluge" obave kamenorezački posao!

foto: Espreso.co.rs

Naime, ulazak drugog majstora na počivalište, onog koji ne radi pri "JKP Pogrebne usluge", koštaće vas do 4.900 dinara.

Iako ovo nije novina i kako smo saznali, kamenoresci su davno upućeni u ovu naknadu, retko ko od nas je imao predstavu o tome da će ulazak drugog majstora na groblje platiti 4.900 dinara, što je nedavno bio slučaj na Orlovači kada je jedna porodica ožalošćenog morala da plati ovaj dodatni trošak i to objavila na društvenim mrežama.

foto: Marina Lopičić

Ekipa Espreso portala kontaktirala je JKP "Pogrebne usluge" kako bismo saznali zbog čega ljudi moraju da plaćaju uslugu drugog majstora, odnosno onog koji je van Preduzeće.

- Ne odlučujemo mi o cenovniku usluga koje naše preduzeće pruža. O tome odlučuje Grad Beograd, kratko je objansila Marija Marković, rukovodilac servisne službe.

Na sajtu JKP "Pogrebne usluge" može se pročitati spisak usluga koje ovo preduzeće pruža, kao i lista cena, u zavisnosti od onoga što je korisnicima potrebno.

Kada je o kamenorezačkim radovima reč, cene se kreću od 715 dinara za kontrolu klesanja slova, do 4.345 dinara za kontrolu radova na rekonstrukciji grobnice.

FOTO: Printscreen/JKP Pogrebne usluge
FOTO: Printscreen/JKP Pogrebne usluge
FOTO: Printscreen/JKP Pogrebne usluge

Međutim, kako ova usluga nije istaknuta u cenovniku koji stoji na zvaničnom sajtu ovog preduzeća, pozvali smo kamenoresca Mileta i njemu ništa tu nije bilo čudno.

- To je njihova praksa, navikli smo na to. Trenutna cena je 4.900 dinara i to odobrenje traje mesec dana - zaključio je Mile za Espreso.

(Espreso)