Foto: Profimedia

konkurencija je žestoka

ŠPANCI HVALE LUKU JOVIĆA: Trenira kao nikada ranije kako bi dobio mesto u Anćelotijevom timu

Srpski fudbaler odigrao je samo 84 minuta ove sezone

Objavljeno: 09.10.2021. 09:21h > 09:23h

Španski "As" napisao je zanimljiv tekst pod naslovom "Jović, kolaterna šteta Benzemine sjajne forme", a u njemu se navodi da se samopouzdanje Luke Jovića vidi na terenu, da on radi dobre stvari dok je u igri, ali da pored Karima Benzeme ne može da se izbori za mesto startera.

- Luka Jović još uvek traži svoje mesto u Real Madridu, trenira kao nikada ranije kako bi dobio mesto u Anćelotijevim planovima i trener je veoma srećan onim što vidi od Srbina. On nije redovan na terenu, ali kada se pojavi, pokazao je najbolju verziju sebe otkako nosi beli dres - navodi se u tekstu.

Španci su otkrili glavni razlog zašto je Jović odigrao samo 84 minuta ove sezone.

- Postoji glavni razlog, a to je Karim Benzema. Francuz koji je u odsustvu Marsela kapiten igra najbolju sezonu karijere. Njegovih deset golova i sedam asistencija je razlog zašto je on sad još više nezamenjliv - dodaje autor teksta.

foto: Profimedia

Anćeloti je u prethodnim mečevima birao da igra sa jednim napadačem, a da Benzemi iz drugog plana pomažu Vinisijus, Azar ili Asensio i do sada se nije odvažio da zaigra sa dve "devetke".

- Protiv Šerifa i Espanjola Anćeloti se kladio na njega u drugom poluvremenu. Dao mu je 24 minuta protiv Moldavaca i 29 u Kornelji, U prvom meču je imao dve opasne šanse, u drugom je odmorio Benzemu - navodi se u tekstu i dodaje:

- Jović ostaje siguran da njegovo vreme dolazi. Voleo bi da dobije još minuta, ali konkurencija je žestoka. Ima samo jedan cilj, da dokaže da ima kvalitet za beli dres.

(Espreso)