Foto: Profimedia

FEDERER GOVORIO O OSAKI: Stres je ogroman, mnogo toga se dešava i zbog društvenih mreža!

Ne mogu da zamislim početak karijere uz drušvetene mreže, nemam predstavu kako bih se sa time izborio

Objavljeno: 27.09.2021. 17:26h

Švajcarski teniser Rodžer Federer izneo je svoje mišljenje po sve glasnijem pitanju odnosa između igrača i medija, odnosno, javnosti.

O tome je Švajcarac govorio povodom svega što se desilo Naomi Osaki u poslednje vreme i njenog ugroženog psihičkog stanja, kako je rekla, zbog komuniciranja sa novinarima.

- Tužno je kada vidite da se tako nešto događa. Stres je ogroman. Mnogo toga se dešava i zbog društvenih mreža… Tokom prvih deset godina moje karijere nije toga bilo, imao sam samo zvanični sajt. Međutim, onda su se pojavile društvene mreže - rekao je Rodžer.

- Uz to, situacija sa medijima mora da se razmotri ponovo. Jedan sam od sportista koji je imao najviše konferencija. I uvek je isto. Uvek. Mislim da igrači, organizatori, novinari treba da sednemo i razgovaramo, da vidimo šta bi odgovaralo svima. Potrebna nam je revolucija. Ili bar unapređenje onoga što sada imamo -

Na kraju je pozvao na veće razumevanje za profesionalne sportiste.

- Ne mogu da zamislim početak karijere uz drušvetene mreže, nemam predstavu kako bih se sa time izborio. Na svakih 10 lepih kometara, dolazi bar jedan negativan i to je onaj koji privlači najviše pažnje. Situacija je užasna. Treba upamtiti da su teniseri sportisti i profesionalci, ali i ljudska bića takođe - zaključio je Federer.

(Espreso/B92)