Foto: Profimedia

dojadilpo mu kukanje britanca

ŠUMAHER NE ŽALI HAMILTONA: Luis previše drami, malo se pažnje pridaje njegovim greškama!

Ralf Šumaher smatra da je duel Ferstapena i Hamiltona bio trkački incident

Objavljeno: 22.09.2021. 13:08h

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton i njegov prvi izazivač Maks Ferstapen do ove sezone nisu imali mnogo direktnih duela na stazama, ali sve se promenilo kada je Holanđanin postao ozbiljan takmac Englezu u borbi za pobede i titulu.

Najpre je Hamilton jednim manevrom izazvao odustajanje Ferstapena na VN Velike Britanije na stazi u Silverstonu, a onda je pilot Red Bula uzvratio na sličan način 12. septembra u Monci. Tada su obojica prerano završili trku.

Posle trke Hamilton se žalio kako ima bolove u vratu i da će morati da poseti specijalistu zbog toga, ali nekadašnji as Ralf Šumaher nije pao na žalopojke vozača Mercedesa.

foto: EPA/Matteo Bazzi

- Luis je previše dramatizovao s obzirom na to da je sledećeg dana odleteo u Njujork. To daje mnogo Formuli 1 - rekao je mlađi brat Mihaela Šumahera za nemačku televiziju Sport 1.

Nemac tvrdi da je sudar Luisa i Maksa bio trkački incident.

- Bio je to trkački incident. Hvala Bogu da postoji halo (zaštitni luk iznad glava vozača, prim.aut.), niko to nije namerno učinio - dodao je Ralf.

foto: EPA/Matteo Bazzi

- Hamilton je neverovatan, ali on je samo ljudsko biće i ti superlativi takođe menjaju osobu. Vrlo se malo pažnje pridaje njegovim greškama - istakao je Šumaher.

Podsećanja radi, Ferstapen je kažnjen oduzimanjem tri pozicije na startnom poretku za Veliku nagradu Rusije koja se vozi predstojećeg vikenda.

(Espreso)