Foto: Profimedia

SJAJNA IGRA VIOLE

FIORENTINA KAKVU NIKO NIJE OČEKIVAO: Upisali treću pobedu u nizu i odneli ceo plen iz Đenove!

Malo ko je mogao da zamisli Fiorentinu na 5. mestu Serije A nakon 4 odigrana kola

Objavljeno: 18.09.2021. 18:31h > 18:33h

Nije Fiorentina pred početka sezone delovala baš kao tim koji bi mogao da se umeša u borbu za sam vrh tabele, ali je više nego jasno da bi sastav Vinćenca Italijana ove sezone mogao da se pita kada je u pitanju plasman u evropska takmičenja - 2:1 (0:0).

Drugu fudbalsku mladost u dresu Viole doživljava iskusni vezista Đakomo Bonaventura, koji se idealno uklopio u Italijanov sistem i igra na izuzetno visokom nivou na početku sezone. Bonaventura je prvo asistirao Rikardu Saponari u 60. minutu, a onda mu se odlični krilni vezista revanširao u 89. minutu, pa je Bonaventura preciznim udarcem pogodio kontraugao na kojem je stajao Salvatore Sirigu.

Domaći igrači su pokušavali u finišu meča da promene situaciju na terenu. Tražili su i jedanaesterac neposredno pre pogotka Bonaventure, kada je u šesnaestercu gostiju pao Goran Pandev, ali je ubrzo usledio nokaut. U nadoknadi utakmice, domaći su ipak došli do pogotka, kada je Domeniko Krišito pogodio sa bele tačke, ali je tada već bilo jasno da nema vremena da se spreči poraz.

foto: EPA/Ettore Ferrari

Fiorentini je ovo bio treće vezano slavlje u Seriji A, od čega drugo uzastopno na strani, pa Viola u ovom trenutku stoji na prilično visokom četvrtom mestu, sa istim brojem bodova kao Roma, Milan i Napoli. Sa druge strane, Đenova je doživela treći poraz u dosadašnja četiri meča, pa se nalazi na 14. mestu sa prilično neslavnom gol-razlikom 5:10.

Fiorentina će već za tri dana biti u prilici da na delu pokaže realnu snagu, pošto joj na Artemio Franki stiže aktuelni šampion Inter. Đenova će takođe u utorak imati priliku za popravni u na Renato Dalari u Bolonji.

(Espreso/Mozzart sport)