Foto: Profimedia

u čudu

GLEDAM SEBE, DA LI SAM LUD ILI GLUP? Dejan Savić otkrio da nije imao pojma o jednom pravilu na Olimpijskim igrama!

"Delfini" su na kraju odbranili zlato pa nema za čim da žali, ali ova situacija pokazuje koliko je loša komunikacija između FINA-e i vaterpolo saveza, kao i sudijske organizacije

Objavljeno: 22.08.2021. 17:48h > 18:06h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić otkrio je da na olimpijskom turniru u Tokiju nije znao za jedno pravilo koje bi možda pokušao da iskoristi u pojedinim utakmicama.

"Delfini" su na kraju odbranili zlato pa nema za čim da žali, ali ova situacija pokazuje koliko je loša komunikacija između FINA-e i vaterpolo saveza, kao i sudijske organizacije.

- Izreći ću nešto što će i mene da spusti, da nisam znao da postoji jedno pravilo - počeo je Savić u razgovoru za podkast "Pod kapicom".

- Postoje crvene kapice od broja 'dva' do '12', gde ti možeš da zameniš golmana i igrača. Ali je bilo priče da je to dozvoljeno samo ako se golman povredi.

foto: Profimedia

Primer ženske selekcije Španije je pokazao drugačije, a Savić je ubrzo shvatio da su i drugi selektori ostali zatečeni.

- U slučaju španske ženske reprezentacije, trener je 24 sekunde pre kraja gubio i ubacio igrača umesto golmana i krenuo u napad sa igračem. A ja nisam imao pojma za to. Pričao sam sa selektorima drugih reprezentacija i ni oni nisu imali pojma. To je napisano, ali nigde nije rečeno. Mi smo imali neke 'zum' konferencije, gde se više pričalo o Parizu nego o Tokiju, da će reprezentacije morati same da kupe crvene kapice, pa se onda ipak pojave crvene kapice na Olimpijskim igrama u Tokiju, a igrao si pre mesec dana Svetsku ligu gde toga nije bilo...

foto: EPA/Patrick B Kraemer

Dejan Savić ipak kritikuje i sebe.

- Sigurno je i moja krivica što nisam znao to pravilo. Gledam sebe, da li sam lud ili glup, što verovatno jeste, ali drugi selektori nisu imali pojma za to pravilo. Neverovatno.

(Espreso)