Vinski park, Foto: Sremska Mitrovica živi

SJAJAN POVOD

Sremska Mitrovica: Održava se VINSKI PARK - NAJVEĆI vinarski festival u Srbiji

Poseticima iz cele Srbije će se predstaviti više od 80 vinarija sa preko 500 vinskih etiketa

Objavljeno: 20.08.2021. 14:34h

Posle jednogodišnje pauze, Gradski park, omiljena gradska oaza za stanovnike Sremske Mitrovice, ponovo će se na jedno veče pretvoriti u Vinski park - vinsku i gastro manifestaciju koja će okupiti najbolje velike, ali i manje vinske kuće iz Srbije, regiona, a ove godine posebno i vinske etikete iz Sjedinjenih Američkih Država, zemlje gosta.

“Mi organizujemo u Sremskoj Mitrovici Vinski park, koja je po broju izlagača najveća vinarska manifestacija u Srbiji. Organizujemo ga četvrti put, sa prošlogodišnjom pauzom. Naš motiv je da približimo našim sugrađanima i uopšte našim gostima uglavnom vina iz Srema i Srbije, ali i naših gostiju iz regiona, kako bi posetioci jednostavno na jednom mestu mogli da probaju neka vina, koja do tada nisu imali priliku da upoznaju”, rekao je Ramazi Inaišvili, vinar i jedan od organizatora Vinskog parka.

foto: Sremska Mitrovica živi

Poseticima iz cele Srbije će se predstaviti više od 80 vinarija sa preko 500 vinskih etiketa. Za dobru atmosferu pobrinuće se muzičari iz sastava Jazzysad, Maestre i Stubovi Pop Kulture, a naravno dobro vino ne ide bez kojeg zalogaja, pa su se organizatori potrdili da naprave food corner sa malim proizvođačima domaćih delikatesnih proizvoda, prvenstveno iz Srema.

foto: Sremska Mitrovica živi

“Od prošlog Vinskog parka smo uveli da imamo i zemlju gosta, koja će nam se predstaviti sa svojim vinima. Prošli put je to bio Portugal, a sada će to biti SAD, čija vina će biti dostupna posetiocima. Ipak, pored svega želimo da pružimo mogućnost manjim proizvođačima da se posetioci upoznaju sa njihovim proizvodima i da ih eventualno konzumiraju. Želimo da ljudi uvrste vino u svoju svakodnevnicu, kao što je to bilo nekad, jer ipak je Srem vinarski kraj”, rekao je Ramazi Inaišvili za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso)