Beer Fest, Foto: Promo

odlične vesti

Bijelo Dugme prvo ime Belgrade Beer festa 2021

Beer fest 2021 održaće se ove godine od 18. do 22. avgusta na Ušću

Objavljeno: 10.08.2021. 10:16h

Najveći festival u Srbiji Belgrade Beer fest 2021 održaće se ove godine od 18. do 22. avgusta na Ušću. Tokom pet dana, Beer fest će ugostiti preko 60 bendova na dve festivalske bine, a prvi dan je rezervisan za legendarni sastav Bijelo Dugme.

Belgrade Beer Fest, jedan od najposećenijih festivala ne samo u Srbiji već u celoj jugoistočnoj Evopi, i ove godine će tradicionalno otvoriti svoje kapije za mnogobrojne posetioce u svom punom formatu. Program festivala će svakog dana počinjati u 19:30 dok će ulaz na festival pratiti i procedura prilagođena propisanim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Jedan od najvećih festivala u zemlji i regionu Belgrade Beer fest je tokom proteklih godina ugostio mnoga svetska, regionalna i srpska imena. Britanski list "The Independent" ga je svrstao među 20 svetskih atraktivnih događaja koje treba posetiti, a svake godine ugosti preko pola miliona posetilaca. Sa preko 800 održanih koncerata, 500 pivskih brendova i mnoštvom poznatih izvođača Belgrade Beer Fest jedan je od najposećenijih besplatnih muzičkih događaja. Tako će biti i ove godine.

Festivalska glavna bina ugostiće prvog dana festivala 18.avgusta sarajevski sastav Bijelo Dugme. Ovo je prvi put, još od koncerta kod Hajdučke česme, da Beogradjani i svi posetioci Beer festa mogu besplatno da gledaju koncert najpopularnijeg rok sastava sa prostora bivše Jugoslavije. Ovoga puta to će biti na najkvalitetnijem zvuku u ovom delu Evrope koji će produkcijski biti prilagođen veličini samog događaja.

Da ove godine neće izostati dobra atomosfera govori i podatak da Belgrade Beer fest i ovaj put sprema najveći i najlepši vatromet. Biće to svojevrtsan muzički vatromet koji su do sada, u čitavoj Evropi, imali prilike da vide samo stanovnici Francuske. Termin za ovaj spektakl rezervisan je za petak u ponoć.

Tokom svih ovih godina postojanja, posetiocima manifestacije predstavljeno je preko 500 različitih pivskih brendova, kako iz zemlje, tako i iz inostrantva. Taj broj konstantno raste pa se tako i ove godine može očekivati bogat asortiman piva. Ono na šta je Belgrade Beer Fest naročito ponosan jeste znatan broj predstavnika kraft pivarske industrije koji ovoj manifestaciji daju posebnu čar.

(Espreso)