Foto: Profimedia

voli o noletu

KO O ČEMU, ALEKS KOREČA O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Sada je komentarisao SRBINOVU "POHLEPU"!

Napravio je tri stepenika (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon) i ostala su još dva – u Japanu i na US openu da uradi nešto što niko nikad nije u muškom tenisu

Objavljeno: 21.07.2021. 12:34h > 12:36h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković napada zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju i nastavak puta ka "Zlatnom slemu".

Napravio je tri stepenika (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon) i ostala su još dva – u Japanu i na US openu da uradi nešto što niko nikad nije u muškom tenisu.

Takođe mu fali olimpijsko zlato i biće glavni favorit u Tokiju, s čime se slaže i španski stručnjak Aleks Koreča.

"Naravno da jeste, kako drugačije? Glavni je favorit i svi ćemo se složiti s tim. Zbog činjenica da je najbolji u pet setova otvara razliku u odnosu na igrače poput Medvedeva ili Zvereva, koji su takođe pokazali da mogu jako dobro da igraju, posebno na ovim vrstama turnira", počeo je Koreča za "Punto de Break".

foto: Starsport

Mnogo se govori o tome zašto je Novak izabrao odlazak u Tokio u trenutku kada je jako gust kalendar i to baš uoči US opena. Toliko su neki otišli daleko da su takav potez opisali kao "pohlepan", a čisto je sportske prirode.

"Ako je doneo odluku da krene to je zato što ima dovoljno energije. I zato što to oseća u srcu. Mislim da ne mora da se dokazuje. On je broj 1 na svetu, ima 20 Grend slemova, teniser je sa najviše nedelja kao broj 1 ... Ako je na 100% ima velike šanse da dođe do zlata".

Bivši selektor Dejvis kup tim Španije ne smatra da bi najveći teret pritiska trebalo da ponese Đoković.

"Čovek je koga treba pobediti i mnogi će to želeti. Moraće da idu korak jer igra na visokom nivou i najbolji je u tri dobijena seta (finale prim. aut). Ne bih vršio preveliki pritisak da ide na zlato, ne bih bio razočaran da sam na njegovom mestu i da ne osvoji zlato. Mislim da ne bi trebalo da oseća veći pritisak nego ostali", zaključio je Koreča.

(Espreso/b92)