El Čapo, Foto: AP

NEVEROVATNO

UZ MILIONE I KUĆA NAJVEĆEG NARKODILERA NA SVETU: Vlada Meksika pobedniku lutrije daje i ključeve El Čapove vile!

Vlada nudi i kuću u otmenom kvartu Pedregal, na jugu Meksiko Sitija, koja je bila vlasništvo Amada Karilja, pokojnog šefa kartela Huares

Objavljeno: 14.07.2021. 11:23h

Meksička vlada, odlučila je da pobednici lutrije uruči ključeve vile nekadašnjeg najvećeg narko bosa na svetu, Hoakina Guzmana "El Čapa".

Kako se navodi, kuća se nalazi u Kuliakanu, glavnom gradu države Sinaloa, na severoistoku Meksika. Prema proceni nekretnine koja stoji na sajtu Nacionalne lutrije, vrednost hacijende iznosi čak 184.000 dolara.

Ipak, ovo će biti smao mali deo onoga što će 15. septembra ove godine, srećni dobitnik dobiti, jer je pored nekretnine, izdvojeno lak 12, 5 milona dolara za srećnog dobitnika.

Upravo je 2014. godine, El Čapo pobegao iz ove kuće podzemnim tunelom, u jednom od svojih filmskih bekstva pre nego što je konačno uhapšen i izručen SAD, gde je i danas u pritvoru

On je 2016. godine ponovo uhapšen i sljedeće godine izručen Sjedinjenim Državama i u julu 2019. u Njujorku osuđen na doživotni zatvor, a kaznu izdržava u zatvoru maksimalne bezbednosti.

Vlada levičarskog predsednika Meksika, Andresa Manuela Lopesa Obradora, ranije je bez uspeha pokušala da proda njegovu kuću i drugu zaplenjenu imovinu do koje je došao organizovanim kriminalom. Lopes Obrador je tada izjavio da namjerava da novac od te prodaje bude potrošen na prosvetu i zdravstvo.

Vlada nudi i kuću u otmenom kvartu Pedregal, na jugu Meksiko Sitija, koja je bila vlasništvo Amada Karilja, pokojnog šefa kartela Huares.

Bonus video:

(Espreso/Blic)