Grčka, Foto: EPA-EFE/ALEXANDROS VLACHOS

nisu se ovome nadali

HOROR ZA SRBE U GRČKOJ: Drama se nastavlja, oglasio se i Tomislav Momirović!

Svi aranžmani preko agencije "Muzenidis travel" iz Beograda otkazani su do kraja jula, dok će turisti koji su u Grčku otišli preko prevoznika "Gea turs" morati sami da se snađu za povratak u Srbiju...

Objavljeno: 02.07.2021. 11:41h > 12:02h

Jedan od najvažnijih partnera za tržište Grčke, grčko-ruski turoperater "Muzenidis", iako je u prvi mah rečeno da je nastao problem samo s jednom smenom od 18. do 26. juna, otkazao je sva letovanja u periodu od 27. juna do 31. jula.

Ova beogradska agencija obavestila je putnike da podnosi prijavu sudu u Solunu protiv "Muzenidis grupe" kako bi nadoknadila novonastalu štetu.

Putnicima će ponuditi dogovor i pokušati da pronađu obostrano prihvatljivo rešenje da im se u što kraćem roku nadoknadi šteta koju su pretrpeli.

Ipak, to nije jedina loša stvar koja je zadesila srpske turiste, iako je sezona odmora tek počela.

Svi putnici koji su otputovali sa prevoznikom "Gea turs" moraće sami da se snalaze za prevoz nazad u Srbiju, jer ih je ovaj prevoznik obavestio da usluge prevoza obustavlja do daljeg, bez ikakve prethodne najave i obaveštenja.

Kao razlog obustavljanja prevoza u agenciji navode da ih "reketiraju" u Grčkoj i stavljaju im do znanja da nisu poželjni.

Povodom slučaja Gea turs prevoznika koji nije organizovao prevoz i povratak srpskih državljana u Srbiju, oglasio se ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Nedopustivo je da se naši građani ostave u inostranstvu na taj način, posebno u trenutku kada i dalje nismo potpuno relaksirani u vezi korona virusa. Naložili smo hitan inspekcijski nadzor firme Gea turs, kako bi utvrdili da li je prevoznik radio po Zakonu o prevozu prilikom odvoženja naših građana u Grčku", saopštio je ministar Momirović.

Dodao je da će se insistirati na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju.

"Gea turs poseduje Licencu za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i prema proverama u našoj bazi, oni poseduju i autobuse s kojima nesmetano mogu da vrše vožnju u Grčkoj. Između ostalog, radi se o prevozniku koji je konkurisao i dobio nepovratna novčana sredstva kroz Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa. Očekujem svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima i prema poslu kojim se bave, kao i hitno slanje autobusa a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji", zaključio je ministar.

(Espreso / Informer)