Foto: Profimedia

šok

MORAĆE DEBELO DA PLATI! POZNATI GLUMAC SNOSI KONSEKVENCE: Kazna od 2 miliona evra za seksualno uznemiravanje!

Optužen je za zloupotrebu položaja forsiranjem učenica da učestvuju u seksualnim scenama, kako bi „dobile priliku za uloge“ u njegovim filmovima.

Objavljeno: 01.07.2021. 21:17h > 21:28h

Džejms Franko i dve bivše učenice njegove škole glume u Los Anđelesu nagodili su se u februaru ove godine pošto su ga optužile seksualno uznemiravanje.

Sara Titer-Kaplan i Toni Gal, koje su pohađale njegovu školu glume Studio 4, koja je sada zatvorena, tužile su ga u Los Anđelesu oktobra 2019.

U međuvremenu su odustale su od tužbe, a prema novim detaljima, glumac je pristao da plati 2,2 miliona dolara odštete, piše „BBC News„.

One su tvrdile da se holivudski glumac „seksualno neprimereno ponašao prema učenicama“.

foto: Profimedia

Frankov advokat ranije je opisao tvrdnje kao „lažne i zapaljive“.

Pet meseci pošto je objavljena vest o nagodbi, saopšteni su i njeni detalji. Predloženu nagodbu sada treba da odobri sud. Ako bude odobrena, Sara Titer-Kaplan dobiće 670.500 američkih dolara, a 223.500 dolara ide za honorare advokatima.

Toni Gal će pripasti 223.500 dolara (162.036 funti), a 74.500 dolara biće isplaćeno advokatima. Preostalih 1,341 miliona dolara biće podeljeno ostalim studentima koji su bili uključeni u slučaj.

Dogovor se odnosi i na Frankovu producentsku kuću Rebit Bandini i njegova dva poslovna partnera, Vinsa Džoliveta i Džoja Dejvisa. Ako sudija potpiše nagodbu, sve strane će objaviti zajedničku izjavu u kojoj će Franko nastaviti da negira navode.

U zajedničkoj izjavi bi pisalo: „Strane i njihovi branioci su zadovoljni što su rešili spor.

„Iako optuženi i dalje negira navode u tužbi, on priznaje da su tužiteljke pokrenule važna pitanja; i sve strane snažno veruju da je sada ključni trenutak da se svi usredsrede na rešavanje problema maltretiranja žena u Holivudu.

„Svi su saglasni oko potrebe da se osigura da se niko u industriji zabave – bez obzira na pol, rasu, religiju, invaliditet, etničku pripadnost, poreklo, pol ili seksualnu orijentaciju – suočava sa diskriminacijom, uznemiravanjem ili predrasudama bilo koje vrste.“

„Nije tačno“ Frankov Studio 4 otvoren je 2014, a zatvoren tri godine kasnije.

Titer-Kaplan i Gal su u originalnoj optužbi iz 2019. godine navele da je Franko pokušao da „stvori lanac mladih žena koje su bile podvrgnute njegovom ličnom i profesionalnom seksualnom iskorišćavanju u ime obrazovanja“.

Optužen je za zloupotrebu položaja forsiranjem učenica da učestvuju u seksualnim scenama, kako bi „dobile priliku za uloge“ u njegovim filmovima.

Glumac filmova kao što su Ananas ekspresa i 127 sati odbacio je tadašnje tvrdnje.

Titer-Kaplan se ranije javila sa navodima o seksualnom zlostavljanju glumca/režisera, ubrzo pošto je osvojio nagradu Zlatni globus za film Katastrofalni umetnik 2018. godine.

Kada su se optužbe prvi put pojavile, Franko je rekao da „nisu tačne“.

(Espreso)