Sunita Hindić, Foto: Fejsbuk/Privatni arhiv

PATI

FATALNOJ SUNITI OPET SUDE: Advokat tvrdi da je pala u TEŠKU DEPRESIJU u zatvoru!

Priložila je dokumentaciju o događaju koji se zbio pre mesec u pritvorskoj ćeliji Kaznenopopravnog zavoda

Objavljeno: 28.05.2021. 15:26h

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), koje je počinjeno u Vili Ivanković, 4. oktobra 2019. godine, danas je otpočelo ponovljeno suđenje u ovom predmetu.

Pokušala da izvrši suicid

Tako je ponovljeni postupak otpočeo pred istim Sudskim većem Kantonalnog suda u Mostaru, kojim predsedava Elis Sultanić, a obe strane su se na njegov predlog usaglasile da se optužnica neće ponovo čitati, a i optužena Hindić se izjasnila da ju je razumela u potpunosti.

Kantonalna tužiteljka, Tanja Marčinko kazala je da u celosti ostaje kod ranijeg izlaganja uvodnih reči, kao i branilac optužene, advokat Nada Dalipagić.

Međutim, Dalipagić je predložila da se uradi dopunsko veštačenje Hindić u UKC RS-a u vezi okolnosti shvatanja značaja i mogućnosti upravljanja postupka i opšte stanje svesti pod uticajem opojnih droga, budući da je kod njene branjenice detektovano prisustvo kokaina.

Takođe, priložila je dokumentaciju o događaju koji se zbio pre mesec u pritvorskoj ćeliji Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, kada je Hindić, kako je navela, pokušala izvršiti suicid vešanjem, nakon čega je popila više tableta koje, inače, koristi.

Marčinko je navela da je, upravo, dopunskim veštačenjem u prethodnom postupku utvrđeno da je optužena u vreme počinjenja krivičnog dela bila u stanju potpune uračunljivosti, prenosi Avaz.ba.

Sudsko veće je na kraju odbilo ovaj zahtev odbrane, a danas je izvršen i uvid u izvođenje dokaza, odnosno, iskaze svedoka i nalaz i mišljenje veštaka.

U završnim rečima, Marčinko je navela da u celosti ostaje pri ranije izrečenom, ali se osvrnula na presudu Vrhovnog suda F BiH, kojom je, kazala je, uvažena žalba Tužilaštva HNK zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja , kao i da je prvostepena presuda nerazumljiva i protivrečna sama sebi.

Bili u ljubavnoj vezi

Podvukla je kako je i navedeno da postoje dokazi koji idu u prilog tome da je reč o ubistvu sa umišljajem, dok je Dalipagić i danas iznela suprotno, odnosno, da je Hindić počinila ubistvo iz nehata.

Dalipagić je istakla da su Hindić i pokojni Ivanković bili u ljubavnoj vezi u kojoj je on bio izrazito ljubomoran te da je u kobnom trenutku između njih dvoje došlo do koškanja i da je pištolj, inače, CZ 7,65, koji joj je on gurao u ruke, slučajno opalio.

Kazala je da je njena branjenica zapala u tešku depresiju i da, zapravo, izrazito pati te da i pokušaj samoubistva u pritvoru KPZ-a Mostar govori o tome u kojem se stadijumu ona nalazi.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)