Foto: Filip Plavčić

Hema kraja previranju

PANTELIĆ POKREĆE TUŽBU PROTIV FSS-A: Prikuplja se dokumentacija i ide se na SUD!

Shodno tome, svi u Srbiji čekaju da se u spor uključe Ministarstvo omladine i sporta, Sportska inspekcija, možda i Osnovni sud u Beogradu

Objavljeno: 28.05.2021. 12:16h

Advokatski tim Marka Pantelića sastavlja tužbu protiv Fudbalskog saveza Srbije odnosno Izvršnog odbora koji je, navodno, nelegitimno smenio zamenika predsednika, prenose Novosti.

Oni su naveli, da će se prvo raditi o sporu s početka ove nedelje, koji je potpuno ogolio stanje haosa u našoj kući fudbala, izjasniti Sportska inspekcija, koja funkconiše u sistemu Ministarstva omladine i sporta.

Tek kada inspekcija ispita sve okolnosti koje su dovele do toga da IO, kojeg je u ponedeljak u 11 časova praktično smenio Marko, a isti taj IO FSS tri sata kasnije smenio Pantelića, uradi (ne)legitimnu stvar, fudbalska javnost u Srbiji će znati ko je u pravu.

Apsurdno, IO FSS kojeg su, kako je Pantelić naveo, u svojevrsnom puču predvodili Novica Tončev i generalni sekretar Jovan Šurbatović, priznao je da je kršio Zakon o sportu i njegov član 33.

Shodno tome, svi u Srbiji čekaju da se u spor uključe Ministarstvo omladine i sporta, Sportska inspekcija, možda i Osnovni sud u Beogradu.

Novosti su kontaktirale sa čovekom koji je pisao Zakon o sportu Republike Srbije, profesorom doktorom Nenadom Đurđevićem, vrhunskim pravnim ekspertom koji ne želi da se stavlja u ulogu "sudije" u ovom očiglednom sporu.

- To bi bio moj direktan sukob interesa i zato o ovoj temi ne mogu da pričam. Osnovno pitanje je koliko je u celoj stvari poštovan ili kršen Statut FSS. Sportska inspekcija će raditi na utvrđivanju ovih detalja, a ukoliko bilo koja strana pokrene sudski postupak pred Osnovnim sudom u Beogradu u roku od 60 dana, sportski inspektori se povlače iz istrage i onda je sve na sudu - kaže profesor Đurđević.

(Espreso/Novsti)