Kiša, Foto: Aleksandra Čolić

slično i narednih dana

DANAS JE BIO POTOP, A KAKVO NAS VREME OČEKUJE NAREDNIH DANA? Metorolog Đurić IMA ODGOVOR

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slična situacija nas očekuje i naredne nedelje

Objavljeno: 13.05.2021. 22:37h

Današnje vremenske prilike, česta smena sunca i kišnih oblaka, bilu su potpuno neočekivani. Beograd je u popodnevnim satima zahvatio jak pljusak praćen gmljavinom i jakim vetrom. Nestabilno vreme zadržalo se i narednih sati.

Pravo jesenje vreme zadržaće se u Srbiji i narednih dana. Kako je meteorolog Đorđe Đurić najavio, slična situacija čeka nas sve do kraja vikenda.

- Od četvrtka do nedelje će zbog delovanja visinskog ciklona nad Srbijom, biti veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a i dalje će biti uslova za grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće od 18 do 24°C - rekao je meteorolog.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, slična situacija nas očekuje i naredne nedelje.

- U ponedeljak toplije sa dužim sunčanim periodima, a krajem dana ponovo kiša koja dolazi sa severozapada. U utorak hladnije sa obilnijiom kišom koja se premešta ka jugu Srbije, a na severu Vojvodine nastupa razvedravanje popodne. U sredu i četvrtak sunčani periodi i postepeno topije - naveli su.

Meteorolog Đurić je istakao ovakvo vreme nije ništa neobično.

- Grmljavinske nepogode potpuno su uobičajena pojava u ovom delu godine na našem području i da su česta odlika vremena u toplom delu godine, a naročito tokom maja i juna, tj. krajem proleća i početkom leta - naveo je on.

Bonus video:

(Espreso/SrbijaDanas)