Napad, Foto: Printscreen

OVO JE NEDOPUSTIVO!

GLEDAJTE NA SVOJU ODGOVORNOST! POLICAJAC snimljen pri napadu na AUTISTIČNOG DEČAKA (VIDEO)

Porodica 16-godišnjaka nije podnela optužnicu.

Objavljeno: 29.04.2021. 19:25h

Policajac iz Kalifornije oborio je 17-godišnjeg autističnog dečaka na tlo i udario ga u lice nakon što je ovaj pokušao da pobegne.

Incident se dogodio u gradu Vakavil, između San Franciska i Sakramenta, a snimak sa bezbednosne kamere postavljene na susednoj kući podelio je otac tinejdžera. Na njemu se vidi kako Preston Vulf (17) stoji na ulici. Prilazi mu policajac, a dečak seda dole. Policajac, čije ime nije objavljeno, bacio je njegov trotinet i krenuo da mu stavi lisice na ruke. U tom trenutku tinejdžer je krenuo da beži, ali ga je policajac dohvatio i bacio na tlo. Dok ga je držao prikovanog na tlu, udario ga je u lice.

Prestonov otac Adam kaže da je njegov sin bio uplašen i zbunjen tokom susreta s policajcem.

- Mislim da Preston više nikad neće verovati policiji. Ja sam za policiju, ali protiv zlostavljanja – rekao je on, preneo je "Njujork dejli njuz".

Iz policijske stanice u Vakavilu rekli su da su se Preston i neidentifikovani 16-godišnjak potukli pre nego što je došao policajac.

Adam Vulf je rekao KTXL-u da je tuču započeo drugi dečak i da je Preston dohvatio metalnu cev kako bi se odbranio. Šesnaestogodišnjak je bio taj koji je pozvao policiju. Policija je objasnila da je došla na dojavu o "napadu smrtonosnim oružjem". Tvrdili su da policajac nije znao da je Preston autističan.

"Želim da vas uverim da ne uzimam olako ove okolnosti i da sam posvećen tome da uradim sve što je moguće kako bih obezbedio odgovornost i transparentnost dok ispitujemo SVE aspekte ovog incidenta", naveo je šef policije Jan Šmucler na "Fejsbuku".

Bonus video:

(Espreso/Srbija Danas)