Foto: Milovan Vesnić

srećno

VESNIĆ OPROBAO AŽDAJU OD AUTOMOBILA: Srpski automobilsta sa novom mašinom kreće na vrh!

Milovan je nedavno pazario ovaj automobil od Marokanca Mehdia Benania koji je bio šampion u TCR Evropa

Objavljeno: 02.04.2021. 16:50h > 18:01h

Srpksi automobilista Milovan Vesnić je na stazi Navka isprobao novi ''audi RS3 LMS'' u sklopu priprema za novu sezonu koja počinje sredinom ovog meseca u Mađarskoj.

Užičanin je 2019. bio šampion u šampionatu TCR Istočna Evropa, a prošle godine je bio drugi.

foto: Milovan Vesnić

Milovan je nedavno kupio ovaj automobil od Marokanca Mehdia Benania koji je bio šampion u TCR Evropa.

Zbog epidemiološke situacije, Vesnić i njegova ekipa nisu bili u prlici da auto restiraju na nekoj od većih staza, tako da je u ovom trenutku Navak dobrodošao i pomogao im u pripremi za 15. april.

- Izvezli smo takozvani rolaut, da vidimo da li na automobilu sve funkcioniše. Na sreću, sve je u najboljem redu, nema nikakvih tehničkih problema. Naravno, pravu sliku svega ću imati kad odem na Hungaroring, pred prvi trkački vikend, gde ćemo imati ceo četvrtaka za test. Na toj stazi sam često vozio i imam sve potrebne repere, ali i ova vožnja na Navaku nam je mnogo značila - kaže Srpski automobilista, i dodaje.

foto: Milovan Vesnić

- Auto sa kojim ću se ove sezone takmičiti je prilično drugačiji od “audija” koji sam vozio 2017, mogu da kažem da je sličniji “kupri” sa kojom sam se trkao 2020.

- Ono što je sada sigurno je samo taj prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa u Mađarskoj. To će biti prilika i da se upoznamo sa “henkok” gumama, koje od ove godine koriste skoro sva TCR takmičenja. Ja ih ranije nisam koristio, za razliku od većine timova koji stižu u seriju, pa ćemo morati i na to da se navikavamo.

Planovi sa sledeću sezonu na prvu izgledaju ambiciozno, mada kako smatraju u njogovom timu, kao i sam Vesnić i ne neostavirivi.

- Ideja je da učestvujemo u još nekim serijama, prvenstveno u TCR Evropa, ali možda i u TCR Nemačka. Još je rano za bilo kakvu konkretnu najavu, sve zavisi od finansija. Fokusirani smo na prvi trkački vikend za dve nedelje, pa ćemo posle da vidimo gde smo i šta dalje - zaključio je Užičanin.

foto: Milovan Vesnić

(Espreso)