Foto: Foto Jelena Rafailović Kurir

TRAGEDIJE

STRAVIČNE PORODIČNE TRAGEDIJE! Vladan presudio sinu pa sebi, Srbija pamti još sličnih zločina u okviru familije

Jutros je u Barajevu Vladan Đ. ubio svog teško bolesnog sina Dragana, a potom presudio sebi

Objavljeno: 22.03.2021. 17:35h

U proteklih nekoliko godina bilo je više primera takozvanih ubistava iz milosrđa, kada su roditelji ubijali svoju bolesnu decu ili su deca koja više nisu mogla da brinu o starima odlučivala da im presude.

Da podsetimo, jutros je u Barajevu Vladan Đ. ubio svog teško bolesnog sina Dragana, a potom presudio sebi. Kako je ispričao njegov brat, Vladan je celog života brinuo o sinu, a poslednjih nekoliko godina su sve obaveze pale na njega jer ga je supruga napustila.

septembar 2020.

Sin ubio majku u Beogradu

Dragan S. u beogradskom naselju Kotež ubio svoju bolesnu majku Stanku, pa presudio sebi u šipražju u blizini kuće. Komšije su ispričale da je sin godinama brinuo o majci. On se nikada nije ženio i stanovao je sa majkom u kući, a navodno se na to odlučio jer nije više mogao da gleda kako se Stanka muči.

avgust 2019.

Sin zaklao oca, pa se otrovao

Damir Terzin (40) iz Novog Kneževca ubio svog oca Svetislava (67), a potom izvršio samoubistvo. Otac je godinama usled bolesti bio kao biljka, a pošto se Damirova majka mesec dana ranije ubila na groblju, sin više nije mogao da se stara o ocu. Damir je oca zaklao, pa se posle toga otrovao.

jun 2019.

Majka ubila sina, pa pokušala samoubistvo

- Majka D.I. (83) ubila je bolesnog sina D.A. (60) u Novoj Crnji tako što mu je dala veliku količinu bensedina pa zavezala kesu oko glave, a potom pokušala da se ubije. Ona je preživela, a pronađeno je pismo u kome su naveli da zbog bolesti žele da zajedno odu u smrt. Navodno, starica je napisala "Nemojte nikoga da krivite za ovo".

Bonus video:

(Espreso/Kurir)