Foto: Profimedia

NBA

NBA JE JOKIĆEVO IGRALIŠTE I TU JE ON BOG: Nikola još jednim tripl-dablom ispisao istoriju Nagetsa i lige!

Ovo je bio Nikolin 10. tripl-dabl samo ove sezone

Objavljeno: 18.03.2021. 07:33h > 07:40h

Nikola Jokić je čovek sa najviše dabl-dablova u istoriji Denver Nagetsa, ponovo je ispisao istoriju.

U pobedi nad Šarlotom od 129:104 zabeležio je zapravo novi tripl-dabl, ali zbog statistike gledano, na taj način ucrtao je i 228. dabl-dabl u karijeri, čime je preskočio čuvenog Dikembea Mutomba na vrhu liste igrača sa najviše duplih dvocifrenih cifri u istoriji Denvera, što je sam klub potvrdio na zvaničnom Tviter profilu, a ista informacija pojavila se i na zvaničnom sajtu NBA lige.

Sjajni srpski centar-plejmejker završio je utakmicu sa 12 poena, 10 skokova i 10 asistencija za 29 minuta provedenih na parketu. Šutirao je iz igre 6/7, a nije pokušavao sa šutevima za tri poena.

Ako gledamo tripl-dabl učinke, Jokić je postigao svoj 52, samo je Vilt Čejmberlen ispred njega od centara. Poseduje tripl-dablova koliko i Karim Abdul Džabar, Bil Rasel i Dejvid Robinson imaju zajedno.

Ovo je bio Nikolin 10. tripl-dabl samo ove sezone!

Zanimljivo je da su pored Jokića u istom danu do tripl-dabla stigli još Rasel Vestbruk, Domantas Sabonis, Džejms Harden, Ben Simons i Drejmond Grin čime je oboren rekord po broju tripl-dablova u jednom danu.

Najefikasniji na meču bili su Majkl Porter Junior sa 28 i Vili Barton sa 23 poena, dok je Džamar Marej postigao 19 poena, dok je kod Šarlota najbolju partiju imao Teri Rozije sa 21 poenom.

(Espreso)