Foto: Starsport©

potpuno je izgubio kontrolu

DAMIR DŽUMHUR PRETIO SUDIJI DA ĆE GA UBITI: Teniser iz BiH izazvao neviđeni skandal! Odmah je diskvalifikovan!

Nije mogao da se pomiri s lošom odlukom arbitara Džumuhur, pa je najpre javno opomenut zbog ponašanja, a onda je nastavio da besni. Čak je u tom besu i "ispalio" lopticu u Sandšulpa, pa mu je stoga oduzet poen, što je bila druga kazna u kratkom periodu

Objavljeno: 15.03.2021. 09:44h > 09:48h

Damir Džumhur izazvao je haos i skandal na turniru u Akapulku zbog čega je po kratkom postupku diskvalifikovan.

Teniser iz Bosne i Hercegovine je, prema navodima pojedinih teniskih novinara, ali i gledalaca koji su pratili šta se zbiva na njegovom nastupu u Meksiku, napravio skandal kakav odavno nije viđen u "belom sportu".

Naime, Džumhur i Botik van Sandšulp su se sastali u kvalifikacijama ovog nadmetanja koje se igra na tvrdoj podlozi, a kada je teniser iz BiH doživeo brejk kojim je rival poveo sa 5:6 nastao je haos u kome je gađao lopticom suparnika, vređao sudiju i na kraju, čak i pre nego što je zvanično isključen, sam napustio teren.

Sve je počelo kada je, navodno "vrlo problematična odluka linijskog sudije" bila u korist 25-godišnjeg Holanđanina, što mu je donelo i brejk, a time i priliku da servira za osvajanje uvodne deonice.

Nije mogao da se pomiri s lošom odlukom arbitara Džumuhur, pa je najpre javno opomenut zbog ponašanja, a onda je nastavio da besni. Čak je u tom besu i "ispalio" lopticu u Sandšulpa, pa mu je stoga oduzet poen, što je bila druga kazna u kratkom periodu.

Tada je Džumhur izvređao sudiju (pojedini ljubitelji tenisa su na Tviteru tvrdili da je čak i "pretio ubistvom", ali to treba uzeti u obzir sa dozom oprez, bar dok se ne pojavi neki snimak da je zaista to izgovarao, ili dok se o detaljima ne oglase organizatori turnira), ali ono što je sigurno - to je da se, prosto, pokupio i napustio teren, pri rezultatu 5:6 u korist njegovog suparnika.

Organizatori turnira su potom saopštili da je Džumhur diskvalifikovan sa ovog nadmetanja, a u kratkom saopštenju samo su naveli: "Razlog: nesportsko ponašanje".

I posle tog saopštenja pojedini ljubitelji tenisa su poručivali da, "kako su čuli", Džumhurova pretnja sudiji glasila je "Ubiću te!", pre nego što je napustio megdan sa Holanđaninom.

(Espreso)