Srećan rođenda, Nikola Jokić, Foto: Profimedia

NBA LIGA

JOKIĆEV ROĐENDANSKI TRIPL DABL! Pao je Klivlend, ali Nikolin saigrač je UKRAO REFLEKTORE na ovoj utakmici (VIDEO)

Jokić je bio fantastičan

Objavljeno: 20.02.2021. 05:59h

Nikola Jokić je za 26. rođendan častio sebe i navijače Denvera sa 7. tripl dablom u sezoni i zajedno sa Džamalom Marejom vodio Nagetse do bitne pobede nad Klivlendom - 120:103.

Srpski centar nije mnogo šutirao na ovoj utakmici, samo 5-8 iz igre (1-2 za trojke) i 5-5 sa linije slobodnih bacanja, ali je zato na kraju imao fantastičan učinak: 16 poena, 12 skokova, 10 asistencija i 4 ukradene lopte.

Ipak, daleko najefikasniji igrač na terenu bio je probuđeni Džamal Marej, koji je posle lekcije od trenera Majkla Melouna bio mnogo agresivniji, a cenu je platila odbrana Klivlenda.

Marej je postigao 50 poena (rekord karijere) i postao prvi igrač u istoriji NBA da dođe do pola stotine bez ijednog izvedenog slobodnog bacanja.

Posle utakmice Marej, poput Jokića, nije bio oduševljen svojim postignućem:

- Samo sam ubacivao, kul je što imam tu statistiku - rekao je.

Marej je pogodio čak 21 od 25 šuteva koje je probao, uključujući 8 od 10 trojki, a imao je još 6 skokova i 2 ukradene lopte.

- Neverovatno je da je bio toliko efikasan. Neverovatna statistika - pohvalio ga je trener Meloun.

Marej je i "prelomio" ovu utakmicu: dok su se Kavsi još "držali" u poslednjoj četvrtini, on je za 65 sekundi pogodio 3 trojke, i "odlepio" Denver na +21.

On je ubacio prvih 13 poena za Denver u poslednjoj četvrtini, a zatim je ubacio još jednu dvojku - na asistenciju Nikole Jokića, i to 10. na ovoj utakmici - prevazišavši svoj prethodni rekord karijere od 46 poena. Na kraju je zakucavanjem došao do magičnih 50 poena, da bi ga na 2:23 do kraja trener povukao sa terena.

U timu Denvera odličan je bio još i Majkl Porter sa 22 poena, a kod Kavsa Sekston je ubacio 23, a Džeret Alen 20 poena.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso/ESPN)