Korona u gradu, Foto: Printscreen/youtube

KORONA

MALA OPŠTINA U ZLATIBORSKOM OKRUGU NOVO ŽARIŠTE KORONE: Nikome nije jasno kako se to dogodilo

Sve govori da se u Arilju korona razbuktala

Objavljeno: 19.02.2021. 14:11h

Posle osetnog pada novozaraženih na dnevnom nivou, broj novih slučajeva korona virusa u Zlatiborskom okrugu već danima je ponovo trocifren, a među deset gradova i opština ove regije izdvaja se Arilje.

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Užice u teritorijalno najvećem upravno okrugu u Srbiji prijavljeno je još 128 slučajeva korona virusa od čega je 43, ili jedna trećina, iz Arilja.

Sve govori da se u Arilju korona razbuktala jer su za poslednjih sedam dana u ovu opštinu, koja je u januaru imala 181 slučaj, stigla 142 pozitivna testa.

Međutim, nema podataka da je u Arilju bilo zabranjenih skupova koji bi raspirili zarazu, a ni povezanih slučajeva obolevanja.

U biletnu ZZJZ navodi se da j e u Užicu još 39 zaraženih, dok su sve ostale opštine na jednocifrenoj brojci, pa i Požega i Bajina Bašta u kojima je juče registorvano još 26, odnosno 20 obolelih od korone.

Broj hospitalizovanih u bolnicama Zdravstvenog centra Užice je danas je 306, tek nešto manji nego prethodnih dana, s tim što je povećan broj pacijenata na respiratorima i njih je trenutno 23. Sa lečenja je otpušteno 30, dok je hospitalizovano 19 pacijenata.

(Espreso / Blic)