Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

najbolja sezona

NEDOVIĆ DOBIO PONUDU, KRENULI PREGOVORI: Igra sezonu karijere i vreme je da to naplati

Najbolji strelac Panatinaikosa u Evroligi ima 350 poena

Objavljeno: 15.02.2021. 15:44h

Nemanja Nedović je srpski reprezentativac koji igra najbolju sezonu u karijeri.

Najbolji strelac Panatinaikosa u Evroligi ima 350 poena, i od početka sezone samo je pet puta bio ispod dvocifrene granice sa poenima. Na gostovanju Makabiju krajem decembra odigrao je sjajnu partiju sa 39 poena i indeksom 45 čime se svrstao u sam vrh liste najefikasnijih srpskih igrača u elitnom takmičenju.

Upravo zbog svega ovoga, Nedović želi da ostane stanovnik Atine u budućnosti. Iz Grčke, stižu informacije da je Nedović već javio ljudima iz uprave, tako da su se i ona odmah služili ponudivši mu novi ugovoru. Pominje se da bi u slučaju dogovora Nedović mogao da potpiše na još dve godine, odnosno do jula 2023.

foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Prošlog leta potpisao je samo na godinu dana sa Panatinaikosom. Nedović je od oktobra dva puta imao partije sa 30+ poena, još tri puta je ubaciio bar 20 poena, dok je još u osam navrata prebacivao marginu od 15 poena. Dvaput je u razmaku od samo nekoliko nedelja imao bar 40 indeksnih poena i tako da je sada u najboljoj formi.

Klub je poslednjih dana prijavio ukupno deset slučajeva pozitivnih testova na virus korona, a Nemanja Nedović se na društvenim mrežama pohvalio da je zdrav i da je izbegao susret s ovom zarazom. Zbog cele situacije sa virusom, odložen je Panatinaikosov meč četvrtfinala nacionalnog kupa.

(Espreso)