Rade Ćirić, Foto: Privatna arhiva

tuga!

UMRO RADE ĆIRIĆ! Heroj je ratovao na Kosovu i u Vukovaru, a nije imao ni zdravstvenu knjižicu! (FOTO)

Rade i njegov rođen i brat su bili učesnici ratova na Kosovu i u Vukovaru, ali su obojica nakon toga rešila da prekinu kontakt....

Objavljeno: 10.02.2021. 12:16h

Rade Ćirić iz sela Sinja Glava se celog života mučio kako bi živeo kao čovek. Nažalost, objavljena je tužna vest. Nesrećni čovek je preminuo.

Podsetimo, on je živeo u potpunoj nemaštini, u kući bez krova, vrata, prozora. Nema struju ni vodu, nema nijedan dinar prihoda, a na svu muku je oboleo, a nije imao ni zdravstvenu knjižicu.

Naime, Rade i njegov rođen i brat su bili učesnici ratova na Kosovu i u Vukovaru, ali su obojica nakon toga rešila da prekinu kontakt.

Zbog njegovog lošeg zdravlja, videli su se nakon mnogo godina. Njegov brat se takođe nalazio u teškom materijalnom stanju, radio je u šumi i bavio se sečom drveća. Takođe, jedva je spajao kraj sa krajem.

foto: Privatna arhiva

Kada su se braća konačno srela u bolnici gde se Rade nalazio neko vreme, suze su im potekle, što zbog bola, uspomena, ali i ponovnog susreta.

Milan Radovanović koji živi u susednom selu govorio je nedavno kako se Rade nije osećao dobro.

- Rade se žalio da ga je bolelo u grudima, da mu je hladno, a na jednu nogu uopšte nije mogao da se osloni. Sreo se sa bratom u bolnici i to mu je malo popravilo raspoloženje, pričao je Milan tada za Espreso.

foto: Privatna arhiva

Naime, Radeta su radioamateri pronašli u veoma teškom stanju, sa brojnim povredama i teško obolelog, nakon čega su ga odmah transportovali do bolnice gde je zbrinut.

foto: Privatna arhiva

Milan nam je takođe ranije rekao kako je kuća u kojoj živi Rade totalno uništena, sa rupama u podu, a živi bez vode i struje.

- Kada smo ga našli, Rade je bio skroz dehidrirao, a kada smo mu dali da pije vodu, jedva je došao sebi. Našli smo ga u kući bez prozora umotanog u par ćebadi. On ima povrede po rukama i nogama jer živi u nehumanim uslovima, objašnjavao je tada Radovanović.

(Espreso)