Foto: Damir Dervišagić

šok

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA DINA MERLINA I VESNE ZMIJANAC IZ PROŠLOSTI: Rat ih je razdvojio, mislili su da je MRTAV!

Na ovome joj je beskrajno zahvalan!

Objavljeno: 06.02.2021. 16:49h

Dino Merlin i Vesna Zmijanac otpočeli su prijateljstvo i saradnju davne 1988. godine, snimivši čuveni hit, duetsku pesmu “Kad zamirišu jorgovani”. I sami su više puta u javnosti isticali da njihovo prijateljstvo traje već decenijama.

foto: Dragan Kadić

Svoju saradnju su Dino i Vesna obnovili 2008. godine, ponovo snimivši duet, ovoga puta pesmu “Klupko”, koja je za kratko vreme pronašla put do srca publike.

foto: Printscreen Youtube

Malo ko zna da Dina za Vesnu vezuje jedan gest koji je učinila, a na čemu joj je i danas beskrajno zahvalan.

Za Dina se naime, jedno vreme, u toku rata devedesetih godina, mislilo da je poginuo, a zapravo je poginuo jedan drugi čovek pod imenom Dino, koji je bio njihov komšija. Baš Vesna Zmijanac je bila ta koja je njegovoj porodici javila da je pevač živ.

foto: Printscreen

Na početku rata je poginuo jedan komšija koji se zvao Dino i brzo se proširila vest da sam poginuo ja - započeo je priču Merlin prilikom gostovanja u jednoj emisiji.

Moja supruga je sa decom tada bila u izbeglištvu. Svi su brujali o tome da nisam živ. Tada je Vesnina majka, na njenu molbu, telefonom zvala i pročešljala pola Evrope kako bi uspela da nađe broj telefona od moje žene i stupi sa njom u kontakt i da joj javi da je Dino živ. I uspela je. Eto, takva je ona - ispričao je Merlin.

Podsetimo, na Merlinovom koncertu u “Areni” 2011. godine u novembru, njih dvoje su ponovo pred publikom u Beogradu zapevali “Kad zamirišu jorgovani” jer je Vesna bila specijalni gost.