Milo Đukanović, Foto: Print Screen Youtube

POLITIKA

MILOVA DEMOKRATSKA PARTIJA SOCIJALISTA IMA STRAŠNU NAJAVU: Neverovatno je dokle je ovaj čovek spreman da IDE!

"Naša očekivanja su da će ova odluka biti pozitivna i da će ti zakoni biti poništeni", naveo je Živković, prenela je RTCG

Objavljeno: 03.02.2021. 14:58h

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Djukanovića najavila je da će danas podneti Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti seta zakona, među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.

Podnošenje zahteva Ustavnom sudu najavio je na konferenciji za novinare poslanik najuticajnije opozicione DPS Danijel Živković i dodao da ta stranka očekuje da zakoni budu poništeni.

Živković tvrdi da nije u pitanju opstrukcija opozicije, već da se razlozi za ocenu ustavnosti odnose na okolnost da, kako je naveo, "većina nije imala potreban broj glasova za izglasavanje tih zakona".

Rekao je i da su poslanici DPS bojkotvali sednicu na kojoj su zakoni usvojeni, 20. januara, kao i da je taj bojkot bio iznuđen potez, jer je vladajuća većina, kako je rekao, "pribegla pravnom nasilju".

"Naša očekivanja su da će ova odluka biti pozitivna i da će ti zakoni biti poništeni", naveo je Živković, prenela je RTCG.

(Espreso/Tanjug)