Foto: Starsport©

ali po posebnom programu

DOBRE VESTI S MARAKANE: Katai počeo da trenira!

On i dalje ne sme da se podvrgava teškim naporima i u drugom delu priprema će raditi odvojeno od ostatka tima

Objavljeno: 17.01.2021. 11:26h > 11:28h

Dobre vesti na Marakani! Aleksandar Katai je počeo sa laganim individualnim treninzima posle dvomesečnog mirovanja.

Jedan od najboljih fudbalera Superlige u prethodnom periodu je imao problem sa stanjem krvi, takozvanu trombocitopeniju, s kojom je imao problema i ranije tokom karijere.

Zbog toga od novembra nije bio ni u trenažnom procesu niti je igrao utakmice, a doktori su naredili strogo mirovanje u trajanju od tri meseca, pa zato ni reprezentativac Srbije nije otputovao sa ekipom na prvi deo zimskih priprema na Kipru.

foto: Starsport©

Ipak, sada je počeo sa lakšim treninzima, a kako se saznaje, on će putovati sa timom na drugi deo priprema u Turskoj, međutim, tamo će i dalje nastaviti da radi po posebnom programu i odvojeno od ostatka ekipe, te neće biti podvrgnut najvećim naporima.

Lekari su insistirali na tome da Katai mora u februaru da prođe još jednu kontrolu posle koje bi mogao da dobije dozvolu da se vrati u pun proces i konkuriše za utakmice.

Ali sigurno je da neće biti u kombinaciji za tim za mečeve protiv Milana, a procene su da bi mogao da se vrati na teren tek početkom marta, ukoliko sve bude bilo u redu.

(Espreso.co.rs)