Foto: Profimedia

NBA

JOKIĆU FALIO SKOK ZA NOVI TRIPL-DABL: Desetkovana Fila mučila Denver celo poluvreme, a onda se zaigrao naš Nikola!

Srbin je bio snaga koja je prelomila meč na stranu Nagetsa

Objavljeno: 09.01.2021. 23:15h > 23:31h

Denver je upisao pobedu, tek četvrtu u sezoni, i to protiv Filadelfije 115:103.

Seventisiksersi su bili značajno oslabljeni, da ne kažemo desetkovani zbog onog sada već poznatog slučaja sa Setom Karijem za koga se saznalo usred prethodnog meča da je zaražen koronavirusom.

Zato je bilo pitanje da li će se ovaj meč uopšte igrati, ali je liga odlučila da se igra, međutim, niko od igrača koji su bili u bliskom kontaktu sa mlađim od braće Kari, nije smeo na teren uključujući i trojicu najboljih igrača File, Džoela Embida, Bena Simonsa i Tobajasa Herisa.

Odmah da kažemo da je naš Nikola Jokić bio pokretačka snaga Nagetsa na ovom meču i zahvaljujući njemu su stekli visoku prednost koja im je pomogla da u trećoj četvrtini prelome utakmicu protiv žilavih rezervista Siksersa.

foto: Profimedia

Srbinu je za dlaku izmakao tripl-dabl i to za jedan skok. On je utakmicu završio sa 15 poena uz sjajan šut iz igre 6/8, kao i 12 asistencija i 9 skokova za 29 minuta.

Verovatno bi ostvario i novi tripl-dabl da ga trener nije izveo na startu poslednje četvrtine, kao i ostale glavne igrače da odmore, a priliku je dobila takozvana "druga" petorka da odigra meč do kraja.

Klinci iz ekipe Filadelfije su prilično mučili goste iz Kolorada tokom prvog poluvremena, posebno se to odnosi na Tajriza Meksija i Ajzeu Džoa koji su bili nepogrešivi u šutu sa poludistance i distance.

foto: Profimedia

Denver je imao silnih problema da u prve dve četvrtine poveže svoje redove, menjao je non-stop Majk Meloun tražeći pravu petorku, ali nikako nije išlo i "dečaci" u crnim dresovima su sve vreme duvali za vratom prošlosezonskim finalisti Zapadne konferencije.

Ali onda u trećoj deonici Nikola Jokić rešava da preuzme sve konce igre u svoje ruke i da on bude taj koji će zvati akcije i donositi odluke na terenu i to se ispostavilo kao pun pogodak.

Profunkcionisao je tandem Jokić - Heris kao nekada, srpski košarkaš je iz svake situacije pronalazio usamljenog Herisa u ćošku na liniji za tri poena, a ovaj je to pogađao kao od šale, i ubacio 5 trojki iz 8 pokušaja.

Zato je bio i najefikasniji sa 21 poenom, a po 14 su postigli Barton i Marej, koji je zaista imao prilično očajno šutersko veče.

Kod Filadelfije smo već pomenuli izuzetnog talenta Meksija koji je briljirao u prvom poluvremenu koševima s poludistance i flouterima koje gotovo da nije promašio, pa je do poluvremena već imao 22 ubačena poena, a meč završio sa rekordom karijere od 39 poena i 7 skokova i 6 asistencija.

Fantastičan je bio i Ajzea Džo u šutu za tri poena, ali samo u prvom poluvremenu, u drugom je potpuno stao. Meč je završio sa 13 poena, dok su po 11 ubacili Hauard, Grin i Bredli.

(Espreso.co.rs)