Foto: Profimedia

ne žele

OVA ZEMLJA JE UPRAVO ZABRANILA UVOZ VAKCINA: Nećemo da budemo ničiji ZAMORČIĆI!

- Strane kompanije su želele da nam daju vakcine kako bi bile testirane na iranskom narodu. Ali ministarstvo zdravlja je to sprečilo

Objavljeno: 09.01.2021. 17:10h

Teheran je odbacio pokušaje stranih kompanija da testiraju svoje vakcine protiv koronavirusa na Irancima, rekao je predsednik Hasan Rohani, dodajući da će ta zemlja kupiti sigurnu vakcinu za svoje stanovništvo.

- Strane kompanije su želele da nam daju vakcine kako bi bile testirane na iranskom narodu. Ali ministarstvo zdravlja je to sprečilo - rekao je Rohani za državnu TV, ne imenujući proizvođače koji su pokušali da kontaktiraju vladu u Teheranu.

- Naši ljudi neće biti zamorčići za testiranje kompanija koje proizvode vakcine - dodao je Rohani.

- Iranske vlasti će nabaviti strane vakcine za koje je već dokazano da su "sigurne" za kampanju imunizacije - uveravao je predsednik.

OVO JE PANDEMIJA U PANDEMIJI: Stručnjaci sve zabrinutiji zbog novog soja virusa - u delovima Londona zaražena svaka 20. osoba

ZAHTEVA POOŠTRAVANjE MERA - Savetnica britanske vlade: Zaključavanje "previše labavo"

EPIDEMIJA TINjA U AUSTRIJI: 2.278 novoobolelih od korone - 46 umrlih

VAKCINA STIŽE I U INDIJU: Imunizacija počinje 16. januara

Te vakcine definitivno neće dolaziti iz Amerike ili Britanije, jer je iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei rekao u petak da su ove zemlje "zabranjene" zbog nepouzdanosti.