Foto: EPA/Paolo Magni

interesovanje je ozbiljno

EDERA BI DA SE PRESELI NA MARAKANU: Italijani potvrdili da je Zvezda poslala ponudu Torinu?!

U Ljutice Bogdana bi mogao da stigne još jedan italijanski fudbaler

Objavljeno: 08.01.2021. 23:49h > 23:53h

Crvena zvezda je načinila konkretne predloge za angažovanje Simonea Edere iz Torina, a igrač ozbiljno razmatra selidnu u Beograd.

To potvrđuje pisanje italijanskih medija koji prenose da bi pregovori uskoro mogli da budu završeni.

Ugovor sa Bikovima veže ga do kraja juna 2023. godine, ali kako nije u planovima trenera Marka Đampaola (upisao tek četiri nastupa ove sezone, po dva u prvenstvu i kupu) odlazak iz Torina ove zime nameće se kao logično rešenje.

Jasno je da crveno-beli nisu u situaciji da ga otkupe u potpunosti, već će insistirati na pozajmici. Njegova godišnja plata od 400.000 evra nije nepremostiva prepreka za jednogodišnji period, posle kog bi dalje merili da li im je potreban ili ne...

foto: EPA/Ettore Ferrari

Posao Zvezdi, međutim, mogla bi da pokvari Parma, na čiju klupu se vratio Roberto Daversa. Njih dvojica sarađivali su u mlađim kategorijama Torina i sigurno je da bi to moglo imati uticaj na konačnu odluku.

- Momak zna da je na raskrsnici koja bi mogla da mu odredi dalji tok karijere. Prethodnih sezona nije mnogo igrao i najbolje bi bilo da napusti Torino. Obe strane rade na pronalaženju najboljeg rešenja i trenutni znaci su ohrabrujući - navodi torinski Toro.

Edera je ponikao u Torinu, ali su mu povrede i odlazak Siniše Mihajlovića značajno otežali put. Posle odlaska srpskog trenera selio se na pozajmice u Veneciju, Parmu i Bolonju.

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)