Foto: EPA/Carl Recine

Premijer liga, 17. kolo

VAR PENAL IZJEDNAČIO JUNAJTED S LIVERPULOM: Čekićar Suček zakucao Evertonovu seriju pobeda! (VIDEO)

Kao što tradicija nalaže i sada se prvog dana Nove godine u Engleskoj igrao fudbal, a odigrane su dve utakmice u okviru 17. kola Premijer lige

Objavljeno: 01.01.2021. 22:58h > 23:01h

Mančester junajted je iskoristio dva uzastopna kiksa Liverpula i sada već možemo govoriti da su se "crveni đavoli" umešali u borbu za titulu, iako je u jednom trenutku delovalo da će i ove godine biti daleko od toga.

Sada su trijumfom na "Old Trafordu" protiv Aston Vile 2:1 se izjednačili sa šampionima sa "Enfilda" na tabeli sa po 33 boda.

U 40. minutu sjajno izveden napad domaćina. Pogba je imao svoju minijaturu na sredini terena i proigrao Rašforda, a ovaj iz prve uposlio Van Bisaku koji trči po desnoj strani i ubacuje na petera, a tu je brži od svih Marsijal i glavom sprovodi loptu u mrežu.

Ali u 57. minutu su gosti kazni neorganizovanost i neozbiljnost igrač Junajteda, Griliš je ubacio loptu na peterac, ona je prošla kroz "šumu" nogu i stigla do usamljenog Bertrana Traorea kome nije bilo teško da savlada De Heu.

Međutim, samo 2 minuta kasnije jedna pomalo sporna situacija. Duel Luiza i Pogbe u šesnaestercu Aston Vile, bilo je tu povlačenja samo pitanje da li dovoljno za dosuđivanje najstrože kazne. Francuz je pao, a sudija je pokazao na "belu tačku", što je potvrdio VAR.

Siguran izvođač je bio ko drugi nego Bruno Fernandeš i tako postavio konačnih 2:1.

Serija trijumfa Evertona je prekinuta u Londonu od strane Vest Hema.

Suček je, kao najbolji "čekićar", zakucao "karamele" 1. januara i tako im čestitao Novu godinu.

Ovim porazom je prekinut niz od 4 uzastopna trijumfa ekipe Karla Anćelotija koja je taman ponovo bila uhvatila prikjučak za timovima koji se bore za vrh tabele.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)