Škola/ilustracija, Foto: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

ONLAJN NASTAVA

VEĆINA ŠKOLARACA OD DANAS NASTAVU PRATI OD KUĆE! Ovo su svi detalji ovakvog učenja, DOBRO SVE PROČITAJTE!

- Ukoliko zbog bolesti učenik nije mogao da pohađa nastavu ni onlajn, on može biti neocenjen.

Objavljeno: 30.11.2020. 10:45h

Nastava na daljinu kreće od danas, potom se sledi zimski raspust, tako da će stariji osnovci i srednjoškolci u školske klupe, ako sve ostane po sadašnjem planu, sesti tek sledeće godine, tačnije 18. januara. Do tada, preporuke Ministarstva imaju novine za đake, ali i stroga upustva i obaveze za nastavnike.

Novine u odnosu na mere tokom prvog talasa kovida, a kada su đaci takođe učili od kuće su sledeće:

- Sve što se ne stigne ili časovi koje nije moguće organizovati tokom nastave na daljinu biće preneti na drugo polugodište.

- Đaci će pet dana pre provere znanja biti obavešteni o tome. Praktično, među obavezama nastavnika je i da obavesti učenike.

- Svi pismeni zadaci i pismene provere koje traju duže od 15 minuta realizuju se u školi uz poštovanje svih epidemiološkoh mera.

- Nastavnici do utorka treba da pripreme i listu svih pismenih zadataka i pismenih provera. U obavezi su da za svako odeljenje objave raspored i to javno, na oglasnoj tabli škole i na zvaničnoj internet strani škole.

- Ukoliko zbog bolesti učenik nije mogao da pohađa nastavu ni onlajn, on može biti neocenjen.

- Mogućnost da se poprave ocene ostaje i nadalje. U najnovijem upustvu piše: Ocenjivanje učenika na osnovu usmene provere postignuća izuzetno može da se obavlja neposredno u školi, ukoliko je učenik nezadovoljan predlogom zaključne ocene.

Podsećamo, učenici viših razreda osnovnih i učenici srednjih škola biće na onlajn nastavi sve do 21. decembra, kada, prema novoj odluci Kriznog štaba, počinje zimski raspust na celoj teritoriji Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Objektiv)