Hamad Međedović, Foto: TSS

velika teniska nada

SRBIJA IMA NOVOG NOVAKA ĐOKOVIĆA: Ima samo 17 godina, a teniski svet već KLEČI PRED NJIM! (VIDEO)

- Baš kao i Novak, tako i Hamad otvoreno i zrelo sluša. Želi da napreduje. Međedović ima predispozicije da bude najbolji na svetu - rekao je Bogdan Obradović

Objavljeno: 06.10.2020. 09:10h

Glavna vest ovoga jutra u svim srpskim medijima je seznacionalna pobeda Hamada Međedovića na ovogodišnjem juniorskom Rolan Garosu.

17-godišnji srpski teniser je savladao prvog nosioca Harolda Majoa u 1/16 finala Otvorenog prvenstva Francuske. Nakon dva sata i 26 minuta igre Međedović je osvajača juniorskog Australijen opena pobedio 2:1 (7:5, 4:6, 6:3). Duel je završen posle ponoći.

Ovo nije prvi put da je srpska javnost čula za Međedovića, koji je višestruki šampion Srbije, a najveći uspeh mu je bronza na Svetskom ekipnom prvenstvu do 16 godina. Mladi teniser je osvojio i ITF turnir u Nju Delhiju (Grade 2), ITF turniru u Berlinu, a bio je finalista turnira u Vilahu.

Odavno su počeli da ga porede sa Đokovićem, koji je poput mnogih iz sveta tenisa bio oduševljen onim što je video.

- Novak Đoković je bio je impresioniran njegovim fizičkim predispozicijama, čak se našalio da će ga prestići već u 17. godini. Mom sinu je to mnogo značilo i sa još većim entuzijazmom je nastavio da trenira - rekao je Edo Međedović pre tri godine u intervjuu za Kurir.

Koliko je talentovan ovaj Pazarac najbolje oslikavaju reči bivšeg selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradovića.

- Namazan je svim bojama koje su mu potrebne da bi takmičarski ostvario uspeh. Sjajan je i ja uživam da gledam kako napreduje. Baš kao i Novak, tako i Hamad otvoreno i zrelo sluša. Želi da napreduje. Međedović ima predispozicije da bude najbolji na svetu - rekao je Obradović.

Vreme će pokazati da li je Međedpović satkan od pravog šampionskog materijala ili će poput mnogih talentovanih juniora nestati kada dođe do senirskog tenisa.

(Espreso.co.rs)