Foto: Printscreen Instagram

tuga

DANAS JE GODIŠNJICA SMRTI DONE ARES! Ove reči je POSLEDNJE rekla!

Svoju poslednju objavu na Instagramu, gde je bila veoma aktivna, postavila je 27. septembra, a samo pet dana kasnije je preminula. Ona je objavila jednu od svojih fotografija uz kratku poruku

Objavljeno: 02.10.2020. 12:31h

Na današnji dan, pre tri godine, region je potresla vest da je pevačica Dona Ares izgubila bitku sa opakom bolešću. Vlasnica hitova "To mi nije trebalo", "Ubila me tvoja nevjera" i drugih borila se tri godine sa rakom pluća, a tokom tog perioda nije želela da ćuti i bude sama, već je svoje iskustvo delila sa velikim brojem ljudi koji ju je pratio.

foto: printscreen

Dona je imala samo 41. godinu kada je preminula, a rak joj se vraćao dva puta. No, ona je sve vreme bila pozitivna i sa svojim fanovima delila dane borbe. Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za lečenje raka, ali ju je nakon godinu dana zatvorila. Napisala je i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovest inspirisana borbom protiv teške bolesti, koja je promovisana 2015. godine. U knjizi govori o svom saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobede.

Svoju poslednju objavu na Instagramu, gde je bila veoma aktivna, postavila je 27. septembra, a samo pet dana kasnije je preminula. Ona je objavila jednu od svojih fotografija uz kratku poruku.

Voli vas vaša Donna Ares! - glasila je pevačicina poslednja poruka svima koji su je voleli.

foto: Printscreen/Instagram/donnaares

KO JE BILA DONA ARES?

Dona Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici, njen otac je svirao gitaru, majka klavir, ali je i pevala. Završila je nižu i srednju muzičku školu i umetničku školu u Bihaću. Prvi javni nastupa imala je na "Dori" 1977. gofine, sa pesmom "Zadnja noć". U Bosni u Hercegovini je postala popularna kada je objavila pesmu "Kazna", a prvi album je ugledao svetlost dana 1998. godine i naišao je na odličan odziv publike. Od tada je njena karijera išla samo uzlaznom putanjom i snimila je bezbroj vanvremenskih hitova.

(Espreso.co.rs / Pink.rs)