Vodite računa o vašom životu, imate samo jedan., Foto: Printscreen

ILUSTRACIJE

ŠTA TO NIJE U REDU SA DANAŠNJIM SVETOM? Ovaj ČOVEK tačno zna odgovor na ovo PITANJE i NACRTAO ga je - BUKVALNO!

“Inspiraciju dobijam tako što posmatram život uopšte. Uvek sam bio čudak i video stvari na malo drugačiji način, mislim da se to vidi u mom radu”, rekao je umetnik za magazin Bored Panda

Objavljeno: 07.09.2020. 09:18h

Kad vas neko pita šta nije u redu s današnjim svetom, pokažite mu neku od ilustracija umetnika Džona Holkrofta. Bilo koju.

Umetnost Džona Holkrofta karakteriše jednostavan i upečatljiv likovni izraz, ali s dubokim i komplikovanim značenjem – on nam bukvalno crta stvarnost, tako da ne možemo da skrenemo pogled i da se pravimo se da ne vidimo koliko je teška i tužna i nepravedna i ružna. Ne možemo ni da se pravimo da ne znamo ko je kriv za to – Holkroft se ne uzdržava ni kad treba uprti prstom.

“Inspiraciju dobijam tako što posmatram život uopšte. Uvek sam bio čudak i video stvari na malo drugačiji način, mislim da se to vidi u mom radu”, rekao je umetnik za magazin Bored Panda.

I zaista – Holkroft posmatra svet oko sebe pažljivije nego drugi, neke stvari vidi jasnije nego drugi, a onda ih beleži svojim satiričnim i brutalno iskrenim crtežima koje svi šeruju s gorkim smeškom. Objavljivani su u medijima kao što su Guardian, Telegraph, Times i BBC, ali su na društvenim mrežama dobili svoj prostor poput nekog ilustrovanog rečnika svega što nije u redu s današnjim društvom.

Prilično smo sigurni da ćete lako uhvatiti “definicije”.

Detinjstvo

Ravnopravnost

Izolacija

Ambicija

Čokolada

Šuma

Srce

Lek

Dogovor

Zdravstvo

Koreni

Lajk

Klimatske promene

Oružje

Budućnost sveta

Roditeljstvo

Glad

Nauka

Zvezda

Ogledalo

Nasilje

Maska

Infuzija

Sreća

Starost

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)