Foto: Printscreen Youtube

pažnja!

OVO TREBA DA PROČITATE VIŠE PUTA, A TIČE SE NOVIH UČESNICA RIJALITIJA! Važno je da čujemo VAŠE MIŠLJENJE! (ANKETA)

Međutim, na istoimenoj društvenoj mreži pojavio se i Anjin snimak, gde se na vide sve ,,nesavršenosti“ koje ona skriva, pretpostavlja se korišćenjem fotošopa. Kod Anje se na profilu može pojaviti retko koja fotografija bez filtera, koji su popularni na Instagramu, čijim se korišćenjem mogu prekriti neki nedostaci koji su opet proizvod društvenih konstrukcija

Objavljeno: 13.08.2020. 10:48h > 12:55h

Korisnica društvene mreže Instagram Anja Todorović, koja prema brojkama na svom profilu ima oko 200 hiljada pratilaca, u skladu sa njenim navodima i navodima medija učesnica je četvrte sezone rijaliti programa Zadruga.

Prema pisanju medija, navodi se da je poznata po fotografiijama svog tela u pozama koje ističu njene ekstremitete.

Mišljenja nekih teoretičara jesu da su društvene mreže donele pogodnosti, a i negativne stvari. Jedna od stvari koje su donele mreže jesu konstrukti koji se tiču fizičkog izgleda i sve većih problema mladih koji koriste društvene mreže, iz čega proizilazi da oni nisu zadovoljni sobom što može za posledicu imati loše ishode po mentalno zdravlje.

Prema fotografijama koje Todorovićeva objavljuje na svom Instagram nalogu, stvara se konstrukt fizičkog izgleda, odnosno više kao eksploatacija ženskog tela kroz mreže, protiv čega su se mnoge feministkinje borile i mnogi naučni radovi objavljeni na teme reprezentacije ženskog tela, gde se osuđivao pogled na žensko telo kao na objekat.

Međutim, na istoimenoj društvenoj mreži pojavio se i Anjin snimak, gde se vide sve ,,nesavršenosti“ koje ona skriva, pretpostavlja se korišćenjem fotošopa. Kod Anje se na profilu može pojaviti retko koja fotografija bez filtera, koji su popularni na Instagramu, čijim se korišćenjem mogu prekriti neki nedostaci koji su opet proizvod društvenih konstrukcija.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Podsetimo da su u svetu vođene brojne kampanje po pitanju stavljanja ženskog tela u društvene konstrukte gde smo svedočili modnim revijama kojima su se šetale žene koje nisu ,,po merama“, a skorašnji primer brisanja društvenih konstrukcija jeste jedna modna kompanija koja je za lice svoje kampanje izabrala Ellie G. devojku sa Daunovim sindromom.

Podsetimo se i toga da je Anja pre nekog vremena izvršila estetsku korekiju na svom licu, tačnije korigovala je svoj nos.

foto: Printscreen

Postavlja se pitanje, u kojoj atmosferi će da odrstaju devojčice koje zbog Instagram algoritma mogu ,,naleteti“ na slične profile. Da li će se borbe za ženska prava i slobode održati i zaštiti ono za šta su se mnogi borili kako bi žena uživala u jednakosti?

(Espreso.co.rs)