Foto: Starsport©

rast

ZVEZDINI KLINCI OD 5 MILIONA: Nikolić i Gavrić u TOP 20 fudbalera sveta!

Trenutno je Gavrić sa tri miliona evra najvredniji igrač Zvezde prema proceni Transfermarkta, a tolika je procenjena vrednost još nekoliko igrača crveno-belih

Objavljeno: 01.07.2020. 13:58h

Crvenoj zvezdi se višestruko isplatilo to što je tokom proleća forsirala mlade talenovane igrače iz svoje omladinske škole.

Dejan Stanković je po dolasku na mesto trenera odlučio da napravi rez i da u "vatru gurne" Željka Gavrića i Veljka Nikolića, a rezultati toga vide se u novom preseku Transfermarkt sajta, specijalizovanog za procenu vrednosti fudbalera.

Po ovom sajtu, Željko Gavrić i Veljko Nikolić su među 20 fudbalera sa najvećim rastom cene u poslednjih godinu dana. Gavriću je cena sa 50.000 evra skočila na 3 miliona evra, dok je Nikoliću sa 50.000 skočila na 2 miliona evra.

foto: Starsport©

Trenutno je Gavrić sa tri miliona evra najvredniji igrač Zvezde prema proceni Transfermarkta, a tolika je procenjena vrednost još nekoliko igrača crveno-belih.

Gavrić se našao i među sto kandidata za osvajanje nagrade "Zlatni dečak", koja se dodeljuje najtalentovanijem fudbaleru sveta, a nalazi se na 12. mestu u svetu prema procentu rasta vrednosti na Transfermarktu. Nikolić je na 20. mestu u istoj kategoriji po ceni rasta cene na ovom specijalizovanom portalu.

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)