Državni mediji su nedavno potvrdili da je Kim Jo Džong sada zadužena za odnose s Južnom Korejom, Foto: Profimedia

priče iz koreje

OVA ŽENA JE ZADUŽENA ZA ODNOSE SA JUŽNOM KOREJOM! Misteriozna Kim Jo odmah pokazala koliko je surova!

S obzirom na njen uticaj, mediji su je čak prozvali „najmoćnijom ženom“ Severne Koreje

Objavljeno: 17.06.2020. 10:36h > 10:42h

Kim Jo Džong je unuka osnivača Demokratske Narodne Republike Koreje Kim Il Sunga, kći bivšeg severnokorejskog lidera Kim Džon Ila i mlađa sestra Kim Džong Una, trenutnog vrhovnog vođe. Zvanično pomenuta prvi put 9. marta 2014. godine, kasnije je identifikovana kao visoki funkcioner u Centralnom komitetu Radničke partije Koreje.

Severnokorejska političarka Kim Jo Džong (30) je direktorka sektora za propagandu i agitaciju vladajuće Radničke partije i stoga je odgovorna za javni imidž svog brata. Državni mediji su nedavno potvrdili da je Kim Jo Džong sada zadužena za odnose s Južnom Korejom.

foto: AP

Smatra se da je moćna politička ličnost u Severnoj Koreji i desna ruka svog brata, jer ga prati na brojnim sastancima na visokom nivou, uključujući samite denuklearizacije sa američkim predsednikom Donaldom Trumpom i predsednikom Južne Koreje Mu Džae Inom. S obzirom na njen uticaj, mediji su je čak prozvali „najmoćnijom ženom“ Severne Koreje.

Takođe je obavljala funkciju rezervnog člana Politbiroa Radničke partije Koreje od 2017. do 2019. godine, a na tu funkciju ponovo je postavljena u aprilu 2020. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)