Violeta Ašanin, Foto: Printscreen/Youtube

tuga

ŽENA KOJA SE UBILA U CENTRU VRAČARA JE SVETSKI POZNAT PLASTIČNI HIRURG: Violetu Ašanin muž i sin našli u lokvi krvi

Dr Violeta Ašanin je bila ekspert je za operacije uvećanja grudi i estetske operacije lica

Objavljeno: 14.06.2020. 13:42h > 15:01h

Vest da se poznata doktorka plastične hirurgije Violeta Skorobać Ašanin ubila u svom stanu na Savskom vencu odjeknula je Beogradom poput bombe.

Violeta Skorobać Ašanin je specijalista u oblasti estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije sa 18 godina iskustva. Svojim radom i trudom dostigla je svetski uspeh.

Bila je vlasnica specijalne bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Diona od 2000. godine.

Bila je član je mnogobrojih udruženja, kako u Srbiji tako i širom sveta.

Nakon specijalizacije se usavršavala na mnogobrojnim svetskim klinikama, u Americi, Grčkoj, Rusiji, Italiji, Brazilu. Dobitnica je američke nagrade u oblasti lečenja gojaznosti pomoću ultrazvučne liposkulpture. Učesnik je mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa. Autor je preko 40 naučnih radova. Dr Violeta je bila ekspert je za operacije uvećanja grudi i estetske operacije lica, a osim toga vrši i operacije nosa, transfera masti i oblikovanja tela. Bila je pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomija uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

Magistrirala je na rekonstrukciji ekstenzornih tetiva šake. Specijalizaciju plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je 2000. godine. Od 1995. godine je zaposlena na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a potom stručno usavršavanje i praksu nastavila na mnogobrojnim svetski priznatim klinikama, u Grčkoj, Rusiji, Italiji, Americi, Brazilu. Učesnik je mnogobrojnih evropskih i svetskih kongresa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)