Luka Dončić je išao u vrtić u Kraljevu, Foto: AP

bio je jako mali

LUKA DONČIĆ JE IŠAO U VRTIĆ U SRBIJI: Malo poznata priča o tome kako ga je čuvao srpski košarkaš dok je bio mali!

Njegov otac je tada nastupao za srpski klub

Objavljeno: 24.05.2020. 11:53h

Dobro je poznato da Luka Dončić vuče poreklo iz Srbije, odnosno, njegov otac je Srbin, ali nije toliko poznato da je trenutno najbolji ruki NBA deo detinjstva proveo u Srbiji.

Danas Ol star igrač i jedna od zvezdi NBA je tokom svog detinjstva jedno vreme išao u vrtić i to u Kraljevu kada je njegov otac, takođe bivši košarkaš, igrao za Slogu iz tog grada.

Saša Dončić je u sezoni 2001/2002 šest meseci nastupao za kraljevačku Slogu na poziv svog prijatelja Miloša Mijajlovića, bivšeg igrača Sloge.

Saša Dončić je šest meseci igrao za Slogu iz Kraljevafoto: Espreso

Porodica Dončić je tada došla u grad na Ibru, a Luka je kao mali išao u vrtić "Olga Jovičić Rita" u kraljevačkom parku u centru grada.

To je potvrdio i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Lepojević u razgovoru za "Kurir". Lepojević je u to vreme bio junior Sloge priključen prvom timu, a priseća se i da je on čuvao malog Luku dok su njegovi roditelji imali obaveze po gradu.

- Jeste, vozao sam ga u kolicima ovde na trgu oko spomenika. Saša i njegova supruga mi ga ostave da ga čuvam dok nešto kupe. A on miran, ponekad i spava. Bilo je lako čuvati ga. Sad ne znam kako bih ga čuvao na terenu, sigurno mnogo teže. Ko je mogao da pomisli da će postati takav igrač - priča Lepojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)