Vanesa Brajant je pokrenula tužbe, Foto: Printscreen

Za pretprljeni duševni bol

VANESA BRAJANT PODNELA TUŽBU ZBOG FOTOGRAFIJA S MESTA NESREĆE: Policajci slikali mrtva tela i pokazivali u baru!

Vanesa Brajant je u petak pokrenula sudski postupak protiv odgovornih lica zbog neovlašćenog objavljivanja i distribuiranja fotografija sa mesta pada helikoptera

Objavljeno: 09.05.2020. 15:47h

Kao što se i očekivalo, Vanesa Brajant, udovica poginulog Kobija Brajanta i majka nastradale njihove ćerke Đijane, nastavlja sa podnošenjem tužbi.

Osim što je tužila kompaniju odgovornu za pad helikoptera, ona je kao što je bilo i najavljeno podnela tužbe protiv ljudi koji su napravili fotografije sa mesta nesreće i pustili ih u javnost.

Vanesa Brajant je u petak pokrenula sudski postupak protiv odgovornih lica zbog neovlašćenog objavljivanja i distribuiranja fotografija sa mesta pada helikoptera.

Vanesa Brajant se plaši da bi njihove ćerke mogle da vide te fotografije na internetufoto: EPA/jason szenes

Ona podnosi tužbu za pretrpljeni duševni bol zbog osmorice policajaca koji su fotografisali mesto nesreće, a potom te fotografije pokazivali drugim ljudima (neki se čak hvalili devojkama koje su muvali u baru?!).

Kako se navodi, fotografije su napravljene i deljenje i nakon što je šerifu Aleksu Vilanovi skrenuta pažnja da uviđaj bude sproveden uz maksimalno poštovanje privatnosti, što nije učinjeno.

- U stvarnosti, ipak, najmanje osmorica šerifovih policajaca su na mestu nesreće svojim mobilnim telefonima pravili fotografije mrtve dece, roditelja i trenera - piše u tužbi i dodaje se:

- Kao što je i policijska uprava kasnije potvrdila, policajci koji su prvi stigli na mesto nesreće nisu pravili fotografije u svrhu istrage, već iz privatnih razloga.

Kobi i Vanesa Brajant sa decomfoto: Profimedia

Vanesa je rekla da je za fotografije saznala tek mesec dana nakon nesreće, i to putem medija, a da je losanđeleska policija u to vreme već znala za njihovo postojanje.

Brajantova udovica je zabrinuta da bi njene tri ćerke Natalia, Bianka i Kapri te fotografije mogle da pronađu na internetu, što je takođe navela kao argument u tužbi koju je podnela.

- Ovo (podnošenje) isključivo govori o nametanju odgovornosti, zaštiti žrtava i osiguranju da se niko više neće baviti ovakvim ponašanjem u budućnosti - izjavio je portparol porodice Brajant.

- Kada porodica trpi gubitak voljenih ljudi, oni imaju pravo da očekuju da će se prema njima postupati dostojanstveno i sa poštovanjem. Pripadnici policije su u ovom slučaju izdali to sveto poverenje. Cilj ove tužbe je da dokaže da šerifovo odeljenje snosi odgovornost i da spreči buduće nedolično ponašanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)