Maja Gojković, Foto: Printscreen/Youtube/MM Video Production

VELIKA ODGOVORNOST

POKAŽITE MI TAČNO I KONKRETNO ŠTA JE PREKRŠENO! Maja Gojković zagrmela u Narodnoj skupštini Srbije!

Gojković kaže i da mnogi poslanici iz Ustava čitaju samo delove!

Objavljeno: 29.04.2020. 14:42h

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković kazala je danas da zbog odgovornosti prema bezbednosti poslanika i zaposlenih u Skupštini ranije nije mogla da zakaže sednicu na kojoj će se potvrditi vanredno stanje, a na početku, kada nije bilo ni maski, ni rukavica i kada se znalo i da je jedan poslanik pozitivan na virus, to nije dolazilo u obzir.

Gojković je to kazala u replici poslanici SMS-a Tatjani Macuri koja je primetila da su poslanici mogli da zakažu sednicu ranije, ako ne u 48 sati da Skupština proglasi vanredno stanje, a onda u nekom kraćem vremenskom roku dodajući da poslanici nisu privilegovani da razmišljaju na kojem je nivou njihova bezbednost.

Gojković kaže i da mnogi poslanici iz Ustava čitaju samo delove, ali da je potrebno propise tumačiti tako što važe u celini nekog člana.

,,Vanredno stanje je uvedeno u skladu sa članom 200, ali ne pola rečenice, već u celini. Da li je prekršen Ustav, to će reći Ustavni sud, ali ništa nije urađeno van Ustava i Zakona o Narodnoj skupštini, istakla je Gojković.

Zatražila je od svih koji se žale na način zakazivanja današnje sednice da joj pokažu u pravilniku kako se zakazuje sednica u vanrednom stanju i gde je napravila propust.

,,Pokažite mi tačno i konkretno šta je prekršeno, sve je urađeno u skladu sa Ustavom, Poslovnikom, Zakonom o Skupštini. U početku nije bilo maski, rukavica, ko bi tada zakazao sednicu Skupštine, a u tom trenutku je jedan poslanik imao konstatovan korona virus'', naglasila je Gojković.

Dodala je da kao predsednik Skupštine ima odgovornost i brigu i to ne samo za poslanike, već i za zaposlene koji tu rade, kao i za novinare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)