ilustracija, Foto: Espreso.co.rs

šok

HOROR NA SRPSKOM GROBLJU U VREME KORONE: Meštani su PRESTRAVLJENI, priča se da se u ponoć pored grobova vide SVEĆE!

Policija obavila uviđaj i o svemu obavestila nadležno Osnovno javno tužilaštvo

Objavljeno: 29.04.2020. 07:53h

Na porodičnoj grobnici, na starom groblju u Erdeču, nedaleko od Kragujevca, nepoznate osobe su pomerile nadgrobnu ploču, a potom su i otvorile kovčeg davno preminule žene. Na ovom groblju su, inače, u poslednjih nekoliko dana, kako saznajemo, oskrnavljene još četiri grobnice.

Nekoliko očevidaca, koji su se našli na licu mesta, pričaju da su zatekli stravičan prizor. Naime, kovčeg je bio otvoren, a u njemu ispremetan pogrebni pokrov, kao da su počinioci nešto tražili.

Žitelji ovog naselja su u šoku. Većina veruje da je sve ovo "delo" narkomana, koji se na tom prostoru okupljaju uglavnom noću. U naselju se već godinama prenosi priča da u kasnim noćnim satima na tom groblju iz daljine vide upaljene sveće. Čuje se, navodno, i galama više osoba.

- Staro groblje je udaljeno od naselja, pa je ovaj svojevrsni vandalski čin mogao da prođe nezapaženo - kaže sagovornik "Novosti", iz Erdeča, koji je želeo da ostane anoniman. - Sada se ispredaju razne priče, od toga da je ovo "delo" pljačkaša grobova do tvrdnje da je u pitanju pir narkomana. Većina veruje da je druga priča verovatnija.

Inače, staro seosko groblje u Erdeču se redovno održava. Nedavno je instaliran i priključak za struju, ali Mesna zajednica, kažu nadležni, nema novca da plati čuvara.

- Porodice preminulih su pre dva dana vratile nadgrobne ploče na mesto - kaže Budimir Milojević, predsednik Saveta MZ Erdeč. - Priča se da su narkomani u grobnicama krili drogu, te da je u jednoj pronađen balon uvijen u neke krpe, koji tu nije položen prilikom sahrane pokojnika.

ISTRAGA - POLICIJA je u ponedeljak izašla na lice mesta i obavila uviđaj i o svemu obavestila nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu. Istraga je u toku i ona bi trebalo da utvrdi ko se i zbog čega usudio na ovakav korak.

(Espreso.co.rs/Novosti)