Muamer Zukorlić, Foto: Filip Plavčić

rasprava

ZA ŠIRENJE KORONE KRIV JE HOMOSEKSUALIZAM! LGBT zajednica tvrdi da je Zukorlić ovo rekao, odgovorili su mu odmah

Oni navode da je zabrinjavajuće što takvi stavovi dolaze od čoveka koji vodi skupštinski Odbor za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj

Objavljeno: 28.04.2020. 13:22h

LGBT udruženje "Da se zna" ocenjuje da je poslanik i šef skupštinskog Odbora za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić izneo diskriminatorne i nenaučne stavove, te da je pokušao da dovede u vezu pandemiju korona virusa sa LGBT zajednicom.

Udruženje tvrdi da je Zukorlić tokom nedavnog gostovanja na jednoj televiziji "za širenje virusa okrivio blud, nemoral i devijacije poput homoseksualizma", te da je među "katastrofe" koje su zadesile svet svrstao i Paradu ponosa.

Oni navode da je zabrinjavajuće što takvi stavovi dolaze od čoveka koji vodi skupštinski Odbor za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj.

Ističu i da ostvarivanje jednakih prava svih građanki i građana u jednom društvu nije "katastrofa", već civilizacijska tekovina.

Udruženje dodaje i da je širenje virusa svuda u svetu stvorilo plodno tlo za "činjenicama nepotkrepljene tvrdnje", i za razvijanje ukorenjenih stereotipa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)