Saša Đorđević se prisetio nekih trenutaka iz igračke karijere, Foto: Starsport©

O svemu kroz šta je prolazio

UMESTO DA NAVIJAJU ZA SVOJ TIM, ONI MENI SKANDIRAJU "SRPSKI UBICO": Nova lekcija Đorđevića u ovim teškim vremenima!

Srpski trener je dao svoj komentar o odluci da se poništi sezone u košarkaškoj Seriji A

Objavljeno: 10.04.2020. 10:58h

I Italiji je doneta odluka da se košarkaška sezona u Seriji A završi i poništi i da se ne proglasi pobednik zbog pandemije koronavirusa koji je teško pogodio tu zemlju.

Takva odluka je uzburkala duhove, posebno u Bolonji, jer je Virtus bio prvi na tabeli u trenutku prekida prvenstva i zato smatraju iz uprave kluba da bi trebalo da se njima dodeli titula.

Povodom svega toga se oglasio i trener Virtusa Aleksandar Saša Đorđević koji je rekao da ovakva odluka nije ni ispravna, ali ni pogrešna.

Saša Đorđević kaže da odluka nije ni ispravna, ni pogrešnafoto: Starsport©

- Razgovor o skudetu u dramatičnoj situaciji u kojoj se nalazimo nema važnost. Svakog dana čitamo podatke preminulih ili zaraženih: to nisu brojevi, već ljudi koji nas napuštaju. Snažne, tragične stvari. Izuzetno poštujem odluke viših tela i mi profesionalci moramo ih prihvatiti bez polemike. Svi mi u Virtusu bismo voleli da nastavimo ovu sezonu i na terenu osvojimo titulu. U istoriji će ostati zabeleženo da smo bili prvi sa velikim razmakom u odnosu na pratioce i da se vratila magija u košarkaško okruženje u Bolonji – rekao je Đorđević.

Trener Virtusa istakao je da će košarka posle pandemije imati dužnost da stvori entuzijazam kod ljudi.

- Mislim da ćemo svi biti bolji i manje sebični. Bilo bi lepo ako bude više aplauza i manje uvreda u dvoranama. Kao igrač veoma sam trpeo masovno maltretiranje javnosti, što mi je dodatno otežavalo teške i tužne trenutke koje je prolazila moja Srbiji. Dešavalo se da cela sala umesto da bodri svoj tim, viče meni "Srpski ubico" - prenosi Sportando.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)